Nya arenor för V8 Thunder Cars 2016

D3S_5001

2015 års upplaga av V8 Thunder Cars var en succé på alla plan. Tät intensiv och publikfriande racing där SM-guldet avgjordes först på mållinjen i finalen efter en säsong av tolv hårda race. Nu är V8 Thunder Cars redo att bryta ny mark – nästa säsong kommer mästerskapet att köra på en egen plattform. Promotorn PMR planerar en SM-kalender för 2016 som kommer att innehålla flera intressanta racedagar tillsammans med olika motorarrangemang. Kalendern beräknas släppas i början av december.

– Vi kommer att köra inför en större publik än vad vi har gjort under de senaste åren tillsammans med STCC. Responsen från arrangörer och banor på att vi nu går vår egen väg har varit övervägande positiv och en ny och yngre publik får nu chansen att se V8 Thundercars, säger Tony Bryntesson, Performance Automotive och PMR.

V8 Thunder Cars kommer därmed inte att köra några tävlingar tillsammans med STCC under 2016.

– Det tycker vi är tråkigt inte minst för den publik på STCC-evenemangen som har uppskattat vår närvaro både på banan och i depån, men V8 Thunder Cars har alla ingredienser som behövs för att kunna utvecklas på ett sätt som inte hade varit möjligt som supportklass i STCC. Hög prestanda, kostnadseffektivitet och framför allt stor underhållning för publiken. Min kristallkula säger att 2016 blir rekord i både publik och TV-tittande för klassen, säger Richard Berggren, teamägare av Memphis Racing och kollega till Tony Bryntesson i PMR.

Till årets säsong stärkte V8 Thunder Cars upp sin organisation genom att värva den tidigare kommunikationsansvarige för STCC till klassen. Under året har V8 Thunder Cars synts mer än någonsin tidigare.

– V8 Thunder Cars har gjort stora framsteg i traditionell media och sociala medier under året och våra PR-värden har haft en stark tillväxt, säger Joakim Tärnström, kommunikationsansvarig för V8 Thunder Cars. Men det är bara början. Vi kommer att utveckla vår satsning framförallt i sociala medier samtidigt som vi fortsätter en effektiv bearbetning av traditionell media. Vi ser att vi under nästa år kommer att möta nya och yngre målgrupper vilket i sin tur gör oss intressanta för nya aktörer på sponsormarknaden.

V8 Thunder Cars hade i år ett startfält på 17 bilar, en siffra som förväntas växa till nästa år.

– Många av årets team och förare har redan aviserat sitt deltagande under nästa säsong och i helgen blev en ny förare och team klara för nästa säsong, säger Tony Bryntesson. Vi fortsätter också att stärka samarbetet med de partners som vi har haft tidigare och under de närmsta veckorna kommer vi löpande att presentera vårt startfält och våra samarbeten inför 2016.

V8 Thunder Cars kommer inom kort också att presentera en långsiktig plan för mästerskapet. Bland annat väntar ett utökat samarbete med våra grannländer.

– Tillväxten i klassen är stark i Sverige, Danmark, Norge. Estland och Finland och totalt är det närmre åttio bilar som står redo för start i Sverige och våra grannländer. Reglementet är i princip detsamma och de skillnader som finns kommer snart att vara harmoniserade för att på sikt möjliggöra stora skandinaviska startfält, säger Tony Bryntesson.

Nu väntar en intensiv vinter för PMR och arbetet inför 2016 är i full gång.

– Det är ett stort steg vi ska ta i vår utveckling och vi gör det med glädje, säger Richard Berggren. Vi ser fram emot att möta racingfansen, både gamla och nya, under nästa år. Nu släpper vi lös alla hästkrafter inför 2016.