Ny Legend på banan i Kanonloppet – Micke Nyman

Legendsföraren Micke Nyman gör kompisen och konkurrenten Emil Persson sällskap i V8 Thunder Cars när Kanonloppet avgörs på Gelleråsen den 18-19 augusti. Micke, som vann Legends Cup 2017, kommer att göra ett inhopp i Andreas Nilssons andrabil och han ser förstås fram emot att få göra sin V8 Thunder Cars-debut inför hemmapubliken.

– Jag bor i Garphyttan, bara en bit från Gelleråsen och det var lite det som var tanken med att göra inhoppet just på Kanonloppet. Det är extra roligt med tanke på att det är ett klassiskt lopp och många kommer att komma för att heja på, säger Micke som testade att köra en V8 Thunder Cars-bil redan i fjol på klassens sedvanliga hösttest på Mantorp Park.

– Det var en rolig bil att köra men jag valde att köra Legends även i år eftersom världsfinalen går i Las Vegas och det ville jag inte missa. Nu gör jag ett inhopp och testar V8 Thunder Cars eftersom jag kollar på möjligheterna att eventuellt köra hela nästa säsong.

Micke Nyman har haft många dueller i Legends Cup med Emil Persson som ju leder V8 Thunder Cars-mästerskapet före Alexander Graff efter en sensationellt bra inledning under sin debutsäsong i klassen och Micke hoppas på att vara konkurrenskraftig redan i sin debut.

– Vi får väl se, men jag siktar rätt högt, säger han. Nu är ju de andra varma i kläderna och det kan bli svårt men en plats bland de fem främsta svenskarna är så klart målet.

Att Emil Persson har gjort så bra ifrån sig förvånar inte Micke Nyman.

– Att det är han och ”Graffen” som kommer att göra upp om det, det visste jag från början. Jag sätter en tusenlapp på Emil i den fajten. Vi har känt varandra länge och hans framgångar visar på styrkan i Legends som klass och det är det som gör att jag har goda förhoppningar om mina egna resultat i Kanonloppet.

Micke Nyman får ta sig an ett stort startfält när V8 Thunder Cars kommer tillbaka till Gelleråsen och Kanonloppet den 18-19 augusti – 21 deltagare är anmälda, varav åtta kommer från det finländska V8 Thunder-mästerskapet. Det första heatet körs på lördag kl. 16.25, det andra heatet avgörs på söndag kl. 11.15.