Nöjd Nyman fyra efter första säsongen i V8 Thunder Cars

Micke Nyman, Memphis Racing, har klarat av sin första hela säsong med V8 Thunder Cars med den äran. Visserligen gick Micke bet på att ta tredjeplatsen i mästerskapet, den tog snabbe norrmannen Stein Frederic Akre hand om, men att sluta fyra i tabellen efter fem pallplatser under året och två fjärdeplatser i finalen på Mantorp Park i helgen är inte fy skam.

– Jag är ganska nöjd, säger Micke. Målet i år var en plats bland de fem bästa och ett par pallplatser och det här var inte så tokigt.

Inför finalen hade Micke chansen att ta tredjeplatsen i tabellen i konkurrens med Andreas Nilsson och Stein Frederic Akre men fick ge sig för norrmannen trots två bra körningar.

– Akre är snäppet värre än mig, konstaterar Micke. Jag kvalade sjua och nia, både Akre och Andreas startade före. Jag körde upp mig bra och visade att jag är fältets fjärde bästa förare.

Micke gjorde ett inhopp i klassen i fjol på Gelleråsen Arena, i år är det första gången han kör hel säsong i en fullstor bil efter att ha kört Legends i många år.

– Jag har lärt mig att hantera slicks, något jag aldrig har kört med tidigare, säger han. Att kunna sätta på nya däck, ladda på och bromsa senare än annars, det har varit nytt för mig – och det finns mer att lära.

Sammanhållningen i klassen är något som Micke har uppskattat under året.

– Den är jättebra, vi har roligt och skojar med varandra. V8 Thunder Cars är lite som Legends, det är lite större och dyrare men det går också fortare. Överlag är V8 Thunder Cars en bra klass med en bil som är kul att köra till en vettig peng. En bra bil för unga förare, avslutar Micke Nyman.