Muskelmatch på Ring Knutstorp

Tom - 1D_13494 (1)I helgen får vi veta vem som har de största musklerna under huven när fajten om SM-guldet i V8 Thunder Cars avgörs på Ring Knutstorp. Fyra förare har chansen att ta hem titeln – Alexander Graff, Mattias Lindberg, Stein Frederic Akre och Andreas Ahlberg.

– Det känns positivt, jag är laddad och vi hade en bra tävling sist, säger Alexander Graff som toppar mästerskapet på 165 poäng efter en seger och tredjeplats på Solvalla för lite drygt en vecka sedan.

Men marginalen till tvåan i tabellen, Mattias Lindberg är inte stor, bara fem poäng.

– Det är en liten marginal jämfört med hur många poäng det är att köra om. Men vi följer den plan vi lade redan efter finalen förra året – allt har handlat om en enda sak på väg hit – SM-guld!

Mattias Lindberg tänker se till att trofén förblir i Skåne. Förra året var det Kristianstadbon Jens Edman som tog hem titeln. Nu ska trofén flytta till Hässleholm.

– Ring Knutstorp är hemmaplan för mig och det är också min favoritbana, säger Lindberg. Det känns riktigt bra att finalen avgörs där. Åker jag inte hem med förstaplatsen i mästerskapet, då är jag inte nöjd, det är det jag siktar på.

Bakom Graff och Lindberg lurar den snabbe norrmannen Stein Frederic Akre på 142 poäng. Avståndet upp till ledande Graff är 23 poäng men med 50 poäng kvar att köra har Akre inte gett upp hoppet.

– Nej, hade jag gett upp hade jag inte varit på banan, säger Akre. Jag har fortfarande chansen och en pallplats är inom räckhåll. Jag kommer att köra allt vad jag kan.

Avesta-föraren Andreas Ahlberg är den som med sina 45 poäng upp till Graff har den minsta chansen att ta hem titeln. Samtidigt är han den i tätkvartetten som har den starkaste formkurvan just nu men en färsk seger från Solvalla i bagaget.

– Jag har en fin svit där jag inte har missat pallen på fem race och formen är grymt bra, säger Ahlberg. Vi har varit grymt starka på slutet och jag går in i det här med positiv energi. Det kommer att bli bra racing och det kan bli en riktig nagelbitare på lördag.

Under fredagen körs test och kval, under lördagen körs de två avgörande heaten på Ring Knutstorp.

Tabell V8 Thunder Cars 2015

  1. Alexander Graff 165
  2. Mattias Lindberg 160
  3. Stein Frederic Akre 142
  4. Andreas Ahlberg 123
  5. Marcus Palnér 87
  6. Joakim Ahlberg 69
  7. Patric Sundel 64
  8. Freddie Magnusson 63
  9. Hampus Lindkvist 54
  10. Erik Stillman 25

Tidsschema för V8 Thunder Cars – Ring Knutstorp 25-26 september

Fredag 25 september

09:40-10:10 Test
14:25-14:45 Kval

Lördag 26 september

10:00-10:20 Heat 1
11:30 Förarpresentation (i V8 Thunder Cars depå)
13:40-14:00 Heat 2

För komplett tidsschema se: http://www.stcc.se/race/knutstorp/