Lindberg och Wernersson segrade i Ljungbyhed

De två unga talangerna, Andreas Wernersson och Mattias Lindberg tog varsin heatseger när V8 Thunder Cars körde sin andra SM-deltävling på Ljungbyhed Parks nyanlagda bana. Det första heatet, som var relativt odramatiskt dominerades av Wernersson från start till mål – det andra blev rena vilda västern. I första kurvan efter start smällde det rejält, och hela startordningen, med undantag för just Mattias Lindberg, vändes helt om. För Lindberg var manegen krattad hela vägen fram till mål.

– Det blev ett riktigt lugnt lopp för min del, jag fick en bra lucka och kunde tänka på att spara på däcken till nästa tävling, det var riktigt skönt, säger Lindberg som annars fruktade en hård kamp mellan honom och Andreas Wernersson.

Andreas Wernersson hörde till de som drabbades värst efter startsmällen. Han hamnade sist men svarade sedan för en fantastisk uppkörning där han passerade konkurrent efter konkurrent och kunde till slut följa upp sin seger från det första heatet med en tredjeplats.

– Det körde ihop sig i första kurvan, det var någon på innern som missade bromsen. Jag startade tvåa och åkte med i skiten där på yttern och hamnade sist. Jag hade till och med en tanke på att bryta heatet för att spara däck men fick order från teamet att fortsätta. Det gick fort och jag tog in på de andra, en efter en. Det är fantastiskt med en tredjeplats.

En tredjeplats i det första heatet räckte för att Alexander Graff kan åka hem som SM-ledare. I det andra nollade han efter en sammanstötning med debutanten Simon Magnusson.

– Tredjeplatsen var bra, det var vad jag hade att ge och jag trodde att vi skulle kunna vara med i det andra heatet och slåss om segern, säger Graff. Tyvärr blev jag avkörd i första sväng och det var det som orsakade kalabaliken. Jag jobbade mig upp till en femteplats när Simon Magnusson, som låg framför mig fick en sladd. Jag försökte undvika honom, jag väntade och väntade, men sen bara small det!

Båda förarna tvingades bryta men trots att det inte blev några poäng kunde Graff på något mirakulöst sätt ändå åka hem som mästerskapsledare.

– Det är plåster på såren, men vi är bara fyra race in på säsongen och det kommer att fortsätta vara hårt. Händer det bara en liten grej, som i starten idag, kan det svänga ordentligt. Vi kan bara fortsätta på samma bana som tidigare och försöka köra så snabbt som möjligt.

Efter helgens tävlingar har kampen om SM-poängen tätnat rejält – från sjundeplacerade Freddie Magnussons 42 poäng upp till Graffs 56 är det bara 14 poäng som skiljer. Tidigare mästerskapsledaren Andreas Ahlberg är fortfarande med i fajten men har halkat ned till en tredjeplats på samma poäng som Mattias Lindberg som var den som plockade allra flest poäng i helgen med en seger och en andraplats. Norrmannen Stein Frederic Akre tog ett rejält kliv upp i tabellen tack vare en fin andraplats i det andra heatet. Tidigare trean Marcus Palnér var den av toppförarna som hade den klenaste poängutdelningen. Det blev åtta pinnar för Palnér och han ligger numer på en femteplats i sammandraget, strax före Andreas Wernersson.

Tävlingen på Ljungbyhed genomfördes tillsammans med Power Meet och det blev en succé både bland publik och deltagare.

– Vi är lyckliga över att ha två bra samarbetspartners i V8 Thunder Cars och Legends som har bjudit publiken på bra racing på vår nyanlagda bana, säger Micke Ohlsson, ansvarig MOM Events som har arrangerat evenemanget.

– Samtidigt har också publiken fått underhållning av Kjelle ”Power” Gustavsson. Det har varit en bra matchning av två olika målgrupper som verkar trivas bra tillsammans, den bilintresserade gatbilspubliken och racingfansen.

 

 

Resultat V8 Thunder Cars Power Meet Ljungbyhed

Heat 1

1. Andreas Wernersson
2. Mattias Lindberg
3. Alexander Graff


Heat 2

1. Mattias Lindberg
2. Stein Frederic Akre
3. Andreas Wernersson


SM-tabell

1. Alexander Graff 56
2. Mattias Lindberg 54
3. Andreas Ahlberg 54
4. Stein Frederic Akre 46
5. Marcus Palnér 45
6. Andreas Wernersson 44
7. Freddie Magnusson 42
8. Erik Stillman 20
9. Joakim Ahlberg 12
10. Christoffer Bergström 10
11. Jonas Fors 10
12. Andreas Nilsson 8
13. Peter Möller 4
14. Robert Möller 3
15. Toni Persic 2
16. Simon Magnusson 2
17. Christopher Jarl 0