William Gunnarsson vann LEMMY 500 Legends Cars

namnlost-1-60

William Gunnarsson från Linköping tillhörde den utvalda skaran förare på LEMMY 500 som fick ta emot pris på scenen tillsammans med Mikkey Dee från Motörhead i helgen. William vann nämligen A-finalen i Legends Cars i Ljungbyhed.

– Farsan har pratat om Mikkey Dee under hela min uppväxt och jag trodde inte att det var sant när jag fick gå upp på stora scenen, säger William. Jag fick en signerad gitarr och vi är bara fyra som har en sådan. Det här var den coolaste tävling jag har varit med om och att få vinna var en bonus.

William kvalade in som tvåa bakom Jonas Källström men lyckades ändå vinna B-finalen.

– Jag vann den med tolv sekunder före tvåan, i finalen kom jag ut som tvåa i starten men hittade en lucka och kunde köra om.

I A-finalen hade William dryga fyra sekunder tillgodo på tvåan Jonas Källström. Trea blev Tobias Hedström. Med tanke på Williams ringa erfarenhet bakom ratten på en racerbil var det en imponerande körning.

– Konstigt nog, det var min andra tävling i Legends och den första där jag inte körde med debutantlicens.

För tre år sedan körde WIlliam en Renault Clio i två tävlingar i SSK men det var alldeles för få startande och han hoppade av.

– De senaste två åren har jag mekat men när jag hittade det här med Legends blev jag sugen på att köra igen och köpte en begagnad bil för två månader sedan. Jag körde ett race på Kinnekulle och det gick så bra att jag köpte en mer konkurrenskraftig bil för bara två veckor sedan.

Just nu och för den närmaste framtiden är det Legends som gäller för William.

– Jag har inte råd att köra något annat men den klass jag absolut siktar på är V8 Thunder Cars.  Det är många startanden och det går riktigt fort.

 

Resultaten för Legends Cars på LEMMY 500 kan du ladda ned här!