Legendarisk motortillverkare klar för
V8 Thunder Cars

Svenska Performance Automotive Scandinavian AB ingår samarbete med Howe Racing Enterprises och legendariska McLaren Engineering i USA –McLaren Engineering tillverkar motorerna på uppdrag av Howe Racing Enterprises och framöver kommer det att stå Howe/McLaren på motorerna i V8 Thunder Cars.

McLaren Engineering har en lång och framgångsrik historia inom amerikansk racing där de har legat bakom vinnande motorer i bland annat IndyCar, IMSA och Le Mans. Företaget etablerades en gång i tiden av den legendariske F1-föraren Bruce McLaren för att utgöra en bas för hans satsning på Can-Am och Indy 500. Johnny Rutherford vann Indy 500 1974 och 1976 bakom ratten på en av teamets bilar.

– Det känns fantastiskt att vi nu får se den legendariska loggan på våra motorer i V8 Thunder Cars, säger Anders Conradzon, VD för Performance Automotive Scandinavian AB. Det här gör att vi säkrar seriens tillgång till motorer och att vi kan erbjuda samma låga kostnader och bibehållen kvalitet för många år framöver.

McLaren Engineering, som idag ägs av Linamar-gruppen, kommer att tillverka V8 Thunder Cars motor enligt samma specifikationer som den motor som har använts sedan 2012 i V8 Thunder Cars och som togs fram av GM:s racingavdelning i USA. Performance Automotive Scandinavian AB blir exklusiv leverantör av Howe/McLaren-motorn i Skandinavien/norra Europa.

– McLaren Engineering har de resurser som behövs för att kunna erbjuda all den service som våra partners kräver för att utveckla lösningar för drivlinor. Vårt engagemang i motorsporten ligger helt i linje med den avancerade ingenjörskompetens som vi är kända för, säger Lee Carducci, ansvarig för McLaren Engineerings motoravdelning.

Howe Racing Enterprises är en sedan många år etablerad tillverkare av racerbilar i USA och var med från början i arbetet med att ta fram den nya V8 Thunder Cars-bilen som lanserades 2010. Konceptet har varit framgångrikt och spritt över hela världen. Konstruktionen används i mästerskap som Australian TA2 Muscle Car Series, amerikanska Trans Am, i Costa Rica, Thailand, Finland samt i Nya Zeeland där en ny lansering av konceptet sker just nu. Samarbetet med McLaren Engineering innebär att motorerna kommer att användas även i dessa serier.

– Vi började bygga tävlingsbilar för snart femtio år sedan och det finns inte många företag i den här branschen som är mer kända och respekterade än McLaren, säger Chas Howe, VD för Howe Racing Enterprises.