Holmgång i Västkustloppet

möllers-1-56

Kommande helg är det dags för Västkustloppet i Falkenberg. Årets V8 Thunder Cars-mästerskap har fått en stenhård öppning och allt talar för att det väntar en ordentlig holmgång i helgen. Efter fyra körda heat toppas tabellen av Uppsala-föraren Alexander Graff, Memphis Racing, men han har sex tuffa konkurrenter i backspeglarna anförda av den regerande mästaren Mattias Lindberg som bara ligger två poäng efter i sammandraget, på samma poäng som trean Andreas Ahlberg. Ned till sjundeplacerade Freddie Magnusson är det inte mer än tolv poäng.

– Falkenberg är en rolig bana att komma till, det kommer att bli tajt i kvalet och jag är säker på att vi kommer att se ännu fler förare vara med och slåss om det än de sju som toppar tabellen, säger Graff som också utlovar en spännande nyhet inför årets Västkustlopp.

– Vi kommer att vara först i Europa och först i Sverige – de andra kommer att få en ny ledare att följa!

Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, fick igång poängplockandet ordentligt i den senaste tävlingen på Ljungbyhed med en seger och en andraplats och han ligger nu tvåa i tabellen inför Västkustloppet. Den regerande mästaren har inga planer på att låta Alexander Graff behålla mästerskapsledningen.

– Jag tänker vinna båda heaten, Falkenberg är min favoritbana, säger Lindberg som efter en svag start på fjolårssäsongen kom ifatt Graff i tabellen just i samband med Västkustloppet.

– Planen är att leda mästerskapet när vi åker hem från Falkenberg.

Andreas Ahlberg som kör för Micke Kågered Racing, tappade sin mästerskapsledning i den senaste tävlingen på Ljungbyhed efter att ha tagit nio raka pallplatser i de fem senaste tävlingarna, fjolåret inkluderat. Efter en fjärdeplats i det första heatet tvingades han bryta det andra.

– Vi är med i mästerskapet fortfarande. Hade jag tagit mig upp på pallen i det första heatet hade det varit min tionde raka pallplats. Nu får jag börja om, säger han.

– Ljungbyhed var långt ifrån någon katastrof, jag åkte jämnt med Graff i kvalet, hade bra fart i det första heatet men det var i det andra jag fick stryk i startsmällen som blev där, men sån är racingen. Det ska bli kul att få komma tillbaka till Falkenberg, det var där min fjolårssäsong tog fart på riktigt och jag ska försöka ta tillbaka mästerskapsledningen.

Västkustloppet 2016 den 9-10 juli i Falkenberg arrangeras av Falkenbergs MK och på programmet, förutom SM i V8 Thunder Cars står STCC, Carrera Cup (med hemmafavoriten Fredrik Larsson), Clio Cup, Formel Renault 1.6, Swedish GT.

Tidsschema V8 Thunder Cars 9-10 juli

Lördag

09:00-09:30 Test
12:30-12:50 Kval

Söndag

10:30-10:50 Heat 1
16:45-17:05 Heat 2

SM-tabell V8 Thunder Cars

1. Alexander Graff 56
2. Mattias Lindberg 54
3. Andreas Ahlberg 54
4. Stein Frederic Akre 46
5. Marcus Palnér 45
6. Andreas Wernersson 44
7. Freddie Magnusson 42
8. Erik Stillman 20
9. Joakim Ahlberg 12
10. Christoffer Bergström 10
11. Jonas Fors 10
12. Andreas Nilsson 8
13. Peter Möller 4
14. Robert Möller 3
15. Toni Persic 2
16. Simon Magnusson 2
17. Christopher Jarl 0