Historiskt gästspel av Pekka Nyström i V8 Thunder Cars

Pekka Nyström mot seger i SPVM-klassen Verktygsboden Modsport på Ring Knutstorp 2019. Foto: Racefoto

Pekka Nyström från Höganäs är mest känd från historisk racing där han har rattat det mesta med en V8:a i, allt från gamla Camaro Cup-Chevor till håriga GTO-Corvetter. I helgen gör Pekka ett inhopp i den senaste generationens Camaro Cup-bil, det vill säga i V8TC Experience Chevrolet Camaro när V8 Thunder Cars kör sin fjärde deltävling för året på Anderstorp.

– Det ska bli kul att se hur man står sig bland de andra torpederna i V8 Thunder Cars. Det är en rolig klass och jag kan ju min grej i historisk racing, det blir ett test av vad man klarar av.

Inom den historiska racingen driver Pekka det egna teamet, Lucky Eddie Racing, och han vet vilket jobb som ligger bakom en start på tävlingsbanan. Med V8TC Experience-konceptet blir det en ny upplevelse i helgen. Allt är serverat, tältet är rest, mekaniker är på plats och bilen är redo att rulla ut ur depån.

– Jag har aldrig tidigare kunnat komma till en bana bara med licensen i näven och hjälmen under armen. Annars ska det lastas på och av och tas hand om bilar. Det här blir lite av deluxe-racing över det hela och jag är tacksam för att jag får lov att göra det här.

För Performance Racing som driver V8TC-Experience-konceptet blir det en jäktig helg. Man har för första gången i år två bilar på banan samtidigt. I den andra, vid sidan av Pekka, sitter den tidigare Camaro Cup-föraren Marcus Larsson. Helgens tävlingar är öppna för publik. Sexhundra personer per dag får banan ta in enligt pandemirestriktionerna. Ett fåtal biljetter finns kvar till söndagens tävlingar – om du är sugen kan du klicka här: Anderstorp – Tickster. Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på STCC, Formula Nordic, Ginetta GT 5 Challenge, Radical Cup Scandinavia, och inte minst GT4 Series. För mer information om helgens tävlingar och STCC+, se www.stcc.se.