Graff och Palnér i duell om andraplatsen

Det blev ett tufft V8 Thunder Cars-kval på Mantorp Park men Alexander Graff, Memphis Racing, tog sin vana trogen hand om pole position i helgens båda heat. Graff var en tiondel före sin värste rival i kampen om andraplatsen i mästerskapet, Marcus Palnér, Team Pampas.

De båda norrmännen från Team Trysil, Stein Frederic Akre och Mathias Hansen, gjorde ett starkt kval och startar från andra startled i morgondagens första heat. Överraskande nog, med tanke på att han inte har suttit i en V8 Thunder Cars-bil sedan 2013, var Hansen den snabbare av de två – men han svarade också för den avåkning som plockade fram gulflaggen för det som återstod av kvalet – därmed var det många som inte fick chansen att förbättra sina tider på fräscha däck. 

På grund av Hansen avåkning var det många som inte heller lyckades sätta en bra andratid och Heat 2 bjuder därför på en intressant startuppställning. Graff står i pole även där men bredvid honom står Mats Nilsson, Motorcenter i Svalöv. Dock visade Mats god fart även på testet och placeringen var allt annat än en tillfällighet. 

Årets redan klara mästare, Emil Persson från Bryntesson Motorsport, var en av de som missade chansen att sätta en bra tid och startar först som sjua och fyra.

Edvin Hellsten, Nova Racing, som inför helgens tävlingar har chans på andraplatsen har fått en tuff uppförsbacke med tanke på att huvudkonkurrenterna Graff och Palnér står i första led. Edvin startar sexa i de båda heaten.

Kvalresultat
Startgrid Heat 1
Startgrid Heat 2