Graff kvalsegrare – Lindberg utesluten

v8tcfalkenberg-1-17

Alexander Graff, Memphis Racing, startar från pole position i morgondagens båda V8 Thunder Cars-heat som körs på Västkustloppet i Falkenberg – men först efter att mästerskapsledaren Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport, blev utesluten från kvalet då den tekniska efterkontrollen visade att hans bil var för låg.

– Jag är ju missnöjd tidsmässigt men dubbelpole är dubbelpole, säger Alexander Graff. Äntligen kan vi kanske ta tillbaka lite i mästerskapet. Vi får ta till vara på det här, bättra på bilen lite grann från kvalet och se till att göra två bra race i morgon.

Bredvid sig i första startled kommer Graff att ha tvåan i tabellen, Marcus Palnér från Team Pampas. Palnér var liksom Graff nöjd med startpositionerna i morgondagens heat men mindre nöjd sin varvtid – i synnerhet i jämförelse med Lindbergs fantomtid som var hela 1,1 sekund snabbare.

– Vi har en del kvar att jobba på med bilen, kvalet gick hyfsat bra men det finns mer att hämta, mycket mer. Vi har åkt lika fort som Mattias förut men vi gick ifrån den setupen vilket slutade med att det blev pannkaka. Vi backade och han gjorde ett bra kval.

Trots att Mattias Lindberg blev utesluten efter kvalet var han inte helt missnöjd.

– Det kan bli ett roligt race och jag gillar att köra om.

Mest besviken är Mattias över att den fantastiska varvtiden, 44,75 sekunder, inte kommer att bevaras åt eftervärlden.

– Kvalvarvet var perfekt, jag skulle inte ha kunnat bromsa en meter senare i någon av svängarna. Bilen låg på gränsen överallt, säger Mattias. Jag kände hur jag fick till allt, bilen satt bra när jag gasade på ur kurvorna. Att tiden nu blir struken är tråkigt eftersom ingen kommer att minnas den när den nu försvinner ur resultatlistorna.

Bakom Graff och Palnér startar Christoffer Bergström tillsammans med Edvin Hellsten från andra startled i det första heatet. Emelie Liljeström svarade för sin hittills bästa kvalprestation genom att köra in på sjätte bästa tid.


​Kvalresultat V8 Thunder Cars, Västkustloppet – Falkenberg 8 juli
​1. Alexander Graff 45,878
​
2. Marcus Palnér +0,107
​3. Christoffer Bergström +0,383
​4. Edvin Hellsten +0,393

​

Kvalresultat andra bästa tid*

1. Alexander Graff 45,901
​
2. Marcus Palnér +0,322
​3. Freddie Magnusson +0,429
​4. Christoffer Bergström +0,449

*Avgör startposition i Heat 2