Graff i full kontroll – seger i heat 1

100_NX3A5082Alexander Graff tog kommandot direkt från start i det första V8 Thunder Cars-heatet på ett regnblött Anderstorp. Teamkompisen i Memphis Racing, Mattias Lindberg tog hand om andraplatsen men blev snabbt ifattkörd av norrmannen Stein Frederic Akre som satte upp jakten på Graff. Även om Akre närmade sig under andra halvan av racet kunde Graff till slut gå i mål som segrare med god marginal.

– Känns jättebra, skönt att få drämma till med en riktig jäkla fetseger gjorde en halvbra start men hade innern, byggde en lucka och sedan var det rätt kontrollerat.

– Men det är inte kul att ha den där gula bilen bakom sig, för han är ruskigt snabb och var det första gången i blött så är han djävulusiskt duktig på att köra, säger Graff om Stein Frederic Akre.

– Han får inte komma närmre, tänkta jag, så jag laddade på lite extra på slutet.

Stein Frederic Akre fortsätter att imponera och är nu en stadig gäst på prispallen. En seger och en tredjeplats i Skövde följdes alltså upp med en andraplats i dagens första heat.

– Det var mitt första riktiga race i regn och det var lite nervöst, men så körde jag ett varv och det fungerade riktigt bra, säger Akre. Tog in på Graff mer och mer men med fyra varv kvar började jag tappa. Men det var ett riktigt bra race.

Mattias Lindberg som fick en katastrofal inledning på säsongen i Skövde med två nollor i poängkolumnen var frustrerad trots pallplatsen. Han har haft farten hela helgen men omständigheterna har inte riktigt varit med honom.

– Det känns väl okej, säger Lindberg. Det var första gången på regn för mig i den här bilen. Jag tog det lugnt de första tre, fyra varven, tappade på Graff eftersom jag kände att jag inte vågade inte ladda på ordentligt. Jag ökade efter han och slutade trea men efter gårdagens kval hade jag önskat ett torrt race. Då hade jag haft en bättre chans.

Bakom de tre i toppen utkämpade Hampus Lindkvist och Marcus Palnér en hård fajt om fjärdeplatsen. Palnér kunde ta sig medan Hampus Lindkvist tvingades bryta några varv senare på grund av tekniskt fel. Fjärdeplatsen var Palnérs tredje raka, alla från startpositioner i mittfältet. I antal omkörningar lär Palnér leda statistiken för i år och han ligger nu på tredjeplats i tabellen.. Freddie Magnusson som drabbades av oljeläckage under fredagens kval körde in på en fin femteplats. Debutanten och Jönköpingsföraren Erik Stillman slutade sexa efter att ha tagit sig om teamkamraten i Bryntesson Motorsport, Patric Sundel, på slutvarven. Christian Axelsson visade återigen att han har förmågan att plocka placeringar i race när han lade beslag på åttondeplatsen. Nia och tia blev bröderna Ahlberg, Joakim och Andreas i nämnd ordning, efter att ha lagt på torrdäck inför racet, en chansning som inte gick hem.

V8 Thunder Cars, Anderstorp 30 maj

Resultat, Heat 1

1. Alexander Graff, Memphis Racing, 20:15.092
2. Stein Frederic Akre, —, +5.638
3. Mattias Lindberg, Memphis Racing, +8.433
4. Marcus Palnér, Palnér&Co, +10.663
5. Fredric Magnusson, Memphis Racing, +29.359
6. Erik Stillman, Bryntesson Motorsport, +37.189
7. Patric Sundel, Bryntesson Motorsport, +37.857
8. Christian Axelsson, Norrlandsgjuteriet Racing, +48.386
9. Joakim Ahlberg, BDS, +48.748
10. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, +55.398
11. Christoffer Bergström, —, +1:04.836
12. Linda Johansson, J:Son Motorsport, +1:05.916
13. Toni Persic, —, +1:22.784
14. Jonas Fors, —, +1 Lap
15. Peter Möller, Micke Kågered Racing, +4 Laps
Hampus Lindkvist, —, +7 Laps

Tabell

1. Alexander Graff 71
2. Stein Frederic Akre 61
3. Marcus Palnér 36
4. Hampus Lindkvist 28
5. Patric Sundel 22
6. Fredric Magnusson 18
7. Andreas Ahlberg 16
8. Mattias Lindberg 15
9. Jonas Fors 12
10. Erik Stillman 11