Freddie ska utmana i Midnattssolsloppet

Det finns ingen V8 Thunder Cars-förare som har närmre till DriveCenter Arena i Skellefteå än Freddie Hemborg men med 46 mil att åka till helgens deltävling hemifrån Östersund känns det ändå inte som hemmaplan för tvåan i mästerskapstabellen.

– Det är närmsta banan för mig, det är lite komiskt, skrattar Freddie som är van att åka långt till tävlingar. Jag har hört väldigt mycket gott om både anläggning och bana och det ska bli kul att komma dit.

Freddie ligger bara tolv poäng bakom ledande Sebastian Arenram men samtidigt är det tätt bakom honom i tabellen. Dennis Strandberg, Conny Brorsson och Daniel Andersson ligger inom slagläge och teamkollegan Eric Nilsson var snabb senast på Ljungbyheds Motorbana. I helgen får Freddie också brottas med Carrera Cup-föraren Christoffer Bergström som gör ett inhopp i klassen.

– Det kan bli en tuff helg, säger Freddie. Christoffer har kört där tidigare och även Arenram tror jag. Det är en ny bana, ett långt varv vilket jag tror blir den största utmaningen när det gäller kvalet. Det är det jag är mest orolig för, att sätta ihop ett helt varv på en så lång bana.

Freddie har inlett säsongen starkt med tre pallplatser och en seger och poäng i samtliga race.

– Målet är absolut att försöka vara med och utmana hela tiden. Det är jävligt viktigt att inte bryta några race, det gäller att komma i mål och hålla sig borta från problem. Jag kommer att försvara andraplatsen i tabellen till hundra procent och målet är att ligga före Arenram som jag ser som det största hotet just nu. Han får inte dra iväg.

Helgens tävlingar på DriveCenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå inleds under fredagen med test och kval. På lördag körs två heat varav det andra kommer att sändas i STCC+. För mer information om STCC+, se www.stcc.se.

Tidsschema STCC+, lördag 29 augusti

14.45 – 15.05 STCC Race 1 20 min
16.45 – 17.05 STCC Race 2 20 min
17.15 – 17.35 V8 Thunder Cars Race 2 20 min
17.45 – 18.05 Formula Nordic Race 3 20 min
18.15 – 18.35 STCC Race 3 20 min