Freddie Magnusson ute efter revansch

V8 Thunder Cars-premiären på Skövde Flygplats hade kunnat gå bättre för Freddie Magnusson. Östersundsföraren fick nöja sig med en sjätteplats i det andra heatet efter att ha gått poänglös från det första efter en krasch. Nu väntar Anderstorp, bilen är i toppskick och Freddie är ute efter revansch.

– Vi har fixat till bilen och allt är i ordning. Det var det sedvanliga som behövde fixas efter en sån smäll, kraschbågar, plåtbitar och lite smått, säger Freddie. Annars var vi nöjda med helgen och vi vet att vi har fart. Det känns inte som om jag är helt borta.

På grund av kraschen i det första heatet, där Freddie blev vänd av en konkurrent för att sedan bli påkörd av en annan, tappade teamet tempo när man fick fokusera på att reparera bilen istället för att justera inställningar till det andra heatet.

– Jag fick aldrig tid att hitta känslan i bilen i och med att det hände så tidigt det första heatet. Vi stod kvar med samma känsla i bilen som efter kvalet medan de andra kanske tog något steg till inför det andra heatet.

Nu är det Anderstorp som gäller och Freddie är revanschsugen.

– Jag har kört på Anderstorp en gång tidigare i en Ginetta G50 så det här blir annorlunda, säger han. Jag hittar runt banan men inte mycket mer än så. Till min fördel är nog att banan är snabb och jag är inte rädd för att hålla i.

Vad gäller konkurrenterna tror Freddie att det blir samma förare i topp som i Skövde.

– Det blir ungefär som sist, jag förväntar mig inte att ligga vare sig långt före eller efter, det handlar om vem som drar det vassaste strået i helgen, säger Freddie. Det blir Graff och Ahlberg som kommer att vara med där uppe. Det gäller bara att försöka göra lite justeringar så att jag kommer ifatt dem.

Helgens tävling avgörs på Anderstorp den 29-30 maj.

Tidsschema V8 Thunder Cars (ungefärliga tider)

Fredag

11:50-12:20 Test
16:15-16:35 Kval

Lördag

09:55-10:15 Heat 1
14:50-15:10 Heat 2

Tävlingarna kan ses live på SVT Play från 12:30: http://www.svtplay.se/video/2936428