Freddie Magnusson leder jakten på täten

När det var SM-premiär för V8 Thunder Cars på Mantorp Park var det tre förare som tog hand om pallplatserna i de båda heaten, Andreas Ahlberg, Alexander Graff och Marcus Palnér – nu utmanas de av ett gäng förare som redan har fått nog – Freddie Magnusson är med sina två fjärdeplatser i premiären först i ledet att utmana.

– Jag är laddad till tusen, jag har en bra bil som är rätt inställd, nu är det rock’n roll som gäller, säger Freddie Magnusson. Jag kommer att ladda hårt i kvalet, det kommer att bli väldigt, väldigt viktigt. Med en bra startposition kommer man att vara med där uppe. Vi går för seger men jag vet hur tufft det är, men pallplats tror jag på till hundra procent.

Bakom Freddie Magnusson lurar den snabbe norrmannen Stein Frederic Akre. I fjol var han på vippen att ta bronset i SM men snavade på upploppet. På Mantorp Park var han i vanlig ordning stark i racen efter att ha kvalat något sämre – med ett bättre kval på Ljungbyhed kan Akre definitivt vara med och slåss om pallplats i helgen.

Mattias Lindberg, den regerande mästaren som i år kör för Bryntesson Motorsport, hittade inte riktigt rätt bakom ratten på sin bil i premiären, till helgen kommer han till start i en helt ny Ford Mustang GT och ser naturligtvis fram emot att skjuta fram sina positioner rejält.

Sjua i tabellen ligger Lindbergs teamkompis Erik Stillman, Jönköpingsföraren som gör sin andra säsong i V8 Thunder Cars. Med två stabila körningar i premiären visade han att han har flyttat fram sina positioner i år – frågan är om han kan flytta fram dem ytterligare i helgen. Potentialen finns, nu gäller det att nyttja den fullt ut.

Joakim Ahlberg var snabbare i sin BDS-sponsrade Chevrolet Camaro än vad poängen från premiären visade. Joakim Ahlberg är revanschsugen och det kommer han att visa i helgen!

På en niondeplats, och väl inom ramen för ambitionerna inför säsongen, ligger Värmdö-föraren Jonas Fors. Fortsätter Fors att samla poäng i samma omfattning som i premiären är han en kandidat till en plats bland de tio bästa i år.

Christoffer Bergström kör i team med tredjeplacerade Marcus Palnér i Team Pampas. Christoffer fick inte utväxling för sin enorma snabbhet i premiären. Det blev inte mer än fyra pinnar i bagaget och det är ett resultat som Christoffer Bergström har kapacitet att förbättra – kraftigt. För om försäsongstiderna på test är något att utgå från så är pallplats inom räckhåll.

Toni Persic tog två SM-poäng på Mantorp Park. Med ny bil, Peter Möllers fjolårsbil, visade han att han har mer snabbhet bakom ratten än vad han kunde uppvisa i fjol. Persic är en poängkandidat igen.

Att ta SM-poäng i sin debut är inte alla förunnat men det lyckades Robert Möller med. Han tog sin Dodge Challenger till en tiondeplats i det första heatet vilket var en mycket bra insats. Robert ingår helt klart i det gäng som fajtas om att ta sig in bland de tio bästa.

Detsamma gäller för Andreas Nilsson, även han debutant i år. Med en tävling under bältet är det dags för Andreas att ta några skalper. Rullar allt hans väg kan det räcka långt.

Peter Möller är även han en av de där förarna längre bak som stundtals uppvisar imponerande fart med tanke på den ringa erfarenhet han har av racing. Brorsan Robert hann före till den där SM-poängen och det lär bara motivera Peter ännu mer att omsätta den där farten i poäng.

Christopher Jarl hoppade in mitt under tävlingshelgen på Mantorp Park, missade test och kval, men gjorde en stabil körning under tävlingsheaten. Det lovar gott inför vad som nu blir hans egentliga debut i mästerskapet.

Långt ned på en femtondeplats i tabellen, utan poäng, återfinns Andreas Wernersson. Självklart långt ifrån vad han har kapacitet för. Tekniska problem gjorde att Andreas inte kunde göra sig gällande i premiären. Med en frisk bil är han en segerkandidat, även om det ska sägas att det finns många förare i årets startfält som kan göra anspråk på det epitetet. Räkna dock med en Andreas Wernersson som ligger i topp i helgen!

Ny förare den här helgen är Simon Magnusson, bror till Freddie Magnusson, och på test visade han upp en ruskig fart och hans blygsamma målsättning att ta det försiktigt och ta sig i mål ska kanske tas med en nypa salt. Ryktet säger att det här är en kille som kan ladda på ordentligt!

SM-ställning V8 Thunder Cars

  1. Andreas Ahlberg 42
  2. Alexander Graff 41
  3. Marcus Palnér 37
  4. Freddie Magnusson 24
  5. Stein Frederic Akre 18
  6. Mattias Lindberg 11
  7. Erik Stillman 10
  8. Joakim Ahlberg 8
  9. Jonas Fors 8
  10. Christoffer Bergström 4

Program Power Meet Ljungbyhed Park

Fredag 10 juni

09.00-12.00 Trackday
13.00 Trackday – Fri körning med egen bil
16.00 Träning 1 V8 Thunder Cars
16.30 Träning 1 Legends Cup
17.00 Trackday – Fri körning med egen bil
17.30 Träning 2 V8 Thunder Cars
18.00 Träning 2 Legends Cup
18.30 Trackday – Fri körning med egen bil
19.30 Kval V8 Thunder Cars


Lördag 11 juni

09.00 Legends Kval 1
09.20 Legends Kval 2
10.00 Heat 1 Legends
10.30 Heat 2 Legends
11.00 Race 1 V8 Thunder Cars
12.00 Dragrace, 0-201 METER & Kjelle Power Show
15.10 Gridshow
15.25 Nationalsång
15.30 Gridshowen stänger
15.40 Race 2 V8 Thunder Cars
16.20 B-Final Legends Cup
16.40 A-Final Legends Cup
17.00-19.00 Fri körning med egen bil