Från rink till race – Jocke Johansson rattar båset för Memphis Racing 

Jocke Johansson, med förlutet som sportchef i Kristianstad IK debuterade som förare i V8 Thunder Cars i fjol. I år tar han över rodret i Memphis Racing som operativt ansvarig för den svenska delen av teamet samtidigt som han fortsätter som förare. 

– Att samordna och koordinera är en roll som jag är van vid sedan hockeyn men racingen innebär nya utmaningar och jag ser fram emot årets säsong, säger Jocke. Som förare är jag fortfarande oerfaren, men flyttar jag fram mina positioner jämfört med i fjol är jag jättenöjd.

Sedan tidigare är det klart att Micke Nyman, som närmast kommer från Legends-klassen, tar plats i teamets andra bil och Jocke tror att Micke kan bli en utmanare i den absoluta V8 Thunder Cars-toppen i år.

– Micke Nyman är en förare i absolut toppklass, det visade han med sitt inhopp i fjol på Gelleråsen då han blev trea i det ena heatet. Min roll blir att se till att teamet fungerar så att Micke kan fokusera på att göra bra resultat.

Den stora utmaningen för Jocke Johansson börjar den 3-4 maj då V8 Thunder Cars-säsongen mullrar igång på Ring Knutstorp tillsammans med det danska DTC-mästerskapet. På plats är även Porsche Carrera Cup Scandinavia, TCR Scandinavia, GT4 Scandinavia och Formula Nordic för att bjuda publiken på bra racing.