Fokus på Jonas Fors

Efter en stark premiär på Skövde flygplats för Jonas Fors, med en sjätte- och en åttondeplats plats är stämningen i topp för det Ingarö-baserade teamet. Men fokus ligger fortfarande på målsättningen om en placering bland de tio bästa i när mästerskapet är över.
 
– Vi är så otroligt glada i hela teamet just nu och det är svårt att ordentligt sätta ord på hur bra det känns, säger Jonas Fors. Det är viktigt när man har en målsättning att ständigt revidera den och fråga sig ”var är vi nu och vart är vi på väg, har vi satt för låga eller för höga mål?”.
 
Inför nästa tävling på Anderstorp den 29-30 maj kommer Jonas och hans team ännu bättre förberedda. Tack vare framgången i Skövde har teamet kunnat bocka av några av punkterna på den långa lista av uppdateringar på bilen man har som mål att avverka under året.
 
– Vi har fått bra hjälp av flera företag har ställt upp och hjälpt oss men det innebär inte att vi har fler fördelar mot konkurrenterna, snarare färre nackdelar och det ger oss chansen att – med lite tur och skicklighet – prestera på samma nivå som i Skövde.
 
Trots framgången på Skövde vill Jonas dämpa förväntningarna inför fortsättningen av säsongen.
 
– Det är jätteroligt med den här framgången och det är ett stort steg framåt jämfört med i fjol men det är viktigt att hålla förväntningarna på en realistisk nivå. Vi kommer att fortsätta jobba hårt för att nå målet – att stå överst på pallen – men det är fortfarande en lång väg dit. Med den budget och den erfarenhet vi har i teamet är en placering bland de tio första fortfarande ett ambitiöst mål och alla resultat utöver det i år får ses som en positiv överraskning.