Femte raka för Strandberg i V8 Thunder Cars

Den regerande V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg tog sin femte raka seger i mästerskapet när han korsade mållinjen på Scandinavian Raceway i söndagens första heat. Strandberg ledde från start till mål närmast jagad av Andreas Nilsson och Conny Brorsson.

– Jag försökte rycka en lucka och behålla den, och det fungerade jättebra när de andra körde ihop lite grann bakom mig. Sedan kunde jag bara ligga och bevaka luckan och ta hand om däcken.

I och med segern utökar Dennis avståndet till bakomvarande Conny Brorsson i tabellen till hela 40 poäng.

-Det är strålande, men nu får vi se vad som händer i det andra heatet. Jag har ju gått omkring här i depån och sagt att jag kommer att leda efter varv tre, säger Dennis som startar från femte position i Heat 2.

Andreas Nilsson kvalade in med fjärde bästa tid, en liten besvikelse som han raskt vände på i det första heatet när Mikkel C och Conny Brorsson slogs om placeringarna framför honom.

– Jag gjorde en bra start, avvaktade fajten mellan Mikkel C och Conny och kunde sedan ta mig om redan i andra kurvan. Tyvärr var Dennis lite för långt före redan där för att jag skulle kunna jaga ifatt. Nu ska vi göra en bra start även i Heat 2 och försöka ta några direkt för att komma ut i ledning. Men det är lättare sagt än gjort…

Conny Brorsson startade och slutade trea efter ett race vars enda dramatik skedde på öppningsvarvet.

– Jag och Mikkel låg nära varandra på långa rakan, vi bromsade lite för sent båda två och Andreas kunde smita förbi, säger Conny. Men vi var aldrig ihop, MIkkel och jag, det finns inte en skråma på våra bilar. Annars var det ett ganska händelselöst race. Jag försökte jaga ifatt Andreas men så gjorde jag en liten miss. Det fanns inte mer utrymme att köra ifatt så jag backade av och sparade på däcken.

Dansken Mikkel C startade tvåa men kom iväg dåligt i starten och fick nöja sig med en fjärdeplats i mål.

– Jag hade problem att komma iväg, jag fick hjulspinn och var alldeles för sen på bromsarna in i andra kurvan och halkade lite utanför banan. Jag hade inget grepp.

Mikkel C startar från pole position i Heat 2 och kommer han bara iväg från starten har han bra försutsättningar till ett bra resultat, det visade varvtiderna i det första heatet.

Bakom de fyra i toppen gjordes fina insatser av Marcus Larsson, som gör ett inhopp för helgen. En femteplats i comebacken, före årsdebutanten Tomas Åkerlund, visar att takterna från Camaro Cup-tiden sitter i. Sjua och åtta blev Robert och Peter Möller efter stabila körningar. Helgens kanske största prestation gjordes av Pekka Nyström. Under gårdagen drog han höftleden ur led, kunde inte köra en meter med en bil han aldrig kört tidigare, och kunde ändå genomföra dagens första heat med bravur och en niondeplats före veteranen Bengt Lundström.

 

Heat 1

Pos.NamnTeam BilTid
1Dennis StrandbergSnake Pit GarageChevrolet Camaro20:07.618
2Andreas NilssonRacebil.seChevrolet Camaro+1.572
3Conny BrorssonTeam BrorssonFord Mustang+3.166
4Mikkel CTeam Mikkel CChevrolet Camaro+10.703
5Marcus LarssonV8TC ExperienceFord Mustang+23.523
6Tomas ÅkerlundRacebil.seChevrolet Camaro+40.946
7Robert MöllerTeam 1144Chevrolet Camaro+47.829
8Peter MöllerTeam 1144Chevrolet Camaro+1:002.17
9Pekka NyströmV8TC Experience CarChevrolet Camaro+1:00.886
10Bengt LundströmLundström MotorsportChevrolet Camaro+1 varv
Snabbaste varv: Dennis Strandberg1.39.941