Edvin Hellsten redo utmana i V8 Thunder Cars

Edvin1-1-3

Edvin Hellsten, den 19-årige göteborgaren och regerande mästaren i VolvoCupen skall under 2017 utmana startfältet i SM-serien i banracing, V8 Thunder Cars.

Edvin Hellsten hade under 2016 sitt mest framgångsrika år som racingförare där han i standardbilsserien, VolvoCupen, stod på prispallen i samtliga elva race och korades som mästare efter en rafflande final. Nu väntar den nya utmaningen att tävla i banracingserien V8 Thunder Cars där bilar med 450 hästkrafter, bakhjulsdrift och karossmodeller av kända amerikanska muskelbilar skall tämjas. Edvin kommer till start i en Chevrolet Camaro av senaste modell.

– Det skall bli roligt att växla klass och ta mig an den nya utmaningen. Det är stor skillnad mot bilen jag körde i fjol, den här bilen har mycket mer effekt och bakhjulsdrift. Nu gäller det att ställa om och jag ser goda möjligheter med att lyckas även i den nya, häftiga Camaron, säger Edvin.

Göteborgsbaserade Nova Racing är redo för sitt femte tävlingsår som bilracingteam. Den samlade erfarenheten behöver nu utvidgas med kunskaper kring inställningar och strategi för att ge föraren de rätta förutsättningarna. Hos etablerade team i serien råder såklart ett försprång och Nova Racing är hungriga på att äta upp det under säsongen.

– Vi gör en satsning där mycket är okänt för oss, en ny bil, fem nya banor och många nya konkurrenter. 2017 blir ett utvecklingsår med målsättning att lära och ha kul på både bana och i depå, varje poäng som Edvin kör hem är en framgång för teamet, säger teamchefen Axel Hellsten.

Trots det långa, svenska vinteruppehållet, har nedräkning börjat ticka till premiären på Mantorp Park den 5:e maj. Teamet arbetar hårt med sina förberedelser inför testerna som förhoppningsvis körs i bländande vårsol i början av april.

– Bilens höga prestanda kräver mer av mig som förare, både fysiskt och psykiskt. Träning på gymmet och i simulator är superviktigt och absolut nödvändigt för att orka med. De nya banorna blir ytterligare en dimension, framförallt den häftiga banan Rudskogen i Norge som är fylld av körtekniska utmaningar. Jag ser fram emot tuff och spännande racing tillsammans med mina nya konkurrenter och en dag skall jag stå överst på pallen, avslutar Edvin.

Nova Racing hoppas att få se många glada och förväntansfulla supporters på tävlingarna runt om i Sverige och Nordeuropa när väl V8-mullret drar igång. Låt 2017 års racingsäsong börja!


V8 Thunder Cars kalender 2017

SM
5-7 maj Vårracet, Mantorp Park
2-4 juni Ahvenisto, Finland*
17-18 juni Rudskogen, Norge
8-9 juli Västkustloppet, Falkenberg
25-26 augusti Trailer Trucking Festival, Mantorp Park*
15-16 september Final, Ring Knutstorp

*Ingår i NEZ
NEZ
28-29 april, Bikernieki – Riga, Lettland
2-4 juni, Ahvenisto, Finland
1-2 juli Pärnu Estland
5-26 augusti, Trailer Trucking Festival, Mantorp Park

Mer om Nova Racing

Nova Racing grundades som racingteam år 2013 av Axel Hellsten i Göteborg. Deltagandet i bilracingklassen och mästerskapet, JTCC Clio Cup, var en framgångsrik första säsong med slutresultat som 4:a i JSM. Efter tre säsonger i standardbilsklassen, VolvoCupen, tävlandes med en Volvo 850, stod Nova Racing som mästare i klassen 2016. För mer information besök hemsidan www.nova-racing.se