Edvin Hellsten bemästrade regnet på Anderstorp

Nova Racing stod inför en utmaning, att lära en ny bana och samtidigt utmana om pallplats. Ett svårspått väder som växlade mellan sol och regn gav extra krydda men Edvin Hellsten imponerade på det blöta väglaget och bjöd publiken på härliga strider.

Årets andra racehelg började där den första avslutades, med två fjärdeplatser i tidskvalet. Ett minst sagt växlande väder drog in under söndagen när racen skulle köras. Med en oskriven bok om att köra på regn med Camaron var både teamet och Edvin ödmjuk inför utmaningen i race ett. Regnet föll över Anderstorp när starten gick, Edvin tappade två placeringar under det första varvet och gled ner till sjätte plats. Farten infann sig dock snabbt och publiken jublade när Edvin gjorde en snygg omkörning framför huvudläktaren.

– Jag fick allt mer förtroende för hur bilen betedde sig i vätan och när jag kom ikapp konkurrenterna framför tog jag första bästa chans att köra om. Luckan var lite stor fram till pallplatsen då ett avstånd byggdes upp i början av loppet, men tredje snabbaste varvtid visar återigen att vi har farten för pallen, säger Edvin Hellsten.

Med ytterligare en fjärdeplats och 12 nya poäng i bagaget fortsatte det instabila vädret att vaka över Anderstorp. Banan lyckades torka upp till race två och teamet byggde upp en strategi. Att starta i ytterspår är dock inte det enklaste, Edvin hittade ingen plats på insidan och fick inte tillräcklig fart ut på flygrakan vilket ledde till två tappade placeringar. Han jagade sina framförvarande konkurrenter under hela loppet men farten räckte inte till för en attack och Edvin körde därmed i mål som sexa.

– Race två gick inte enligt plan, det blev dragspelseffekt mellan oss tre som körde om fjärdeplatsen. Helgens resultat innebär att vi tappade en placering i mästerskapstabellen men det är åtta race kvar att plocka poäng i och vi har en bra strategi framöver, säger Edvin.

Nästa deltävling är Västkustloppet på Falkenbergs motorbana som i år bjuder på en riktig racingfest med klasserna V8 Thunder Cars, STCC, VolvoCupen, SSK och Roadracing! Edvin visade redan förra året att han är vass på västkusten och i år räknar teamet med att det kommer gå ännu snabbare. Se till att säkra dina biljetter redan idag, 7-8 juli blir det åka av!

Pressrelease: Nova Racing