Drömhelg för Alexander Graff

v8tcfalkenberg-1-80

När mästerskapsledaren Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport hade en tuff helg passade Alexander Graff, Memphis Racing, på. Han tog två segrar i helgens SM-tävlingar i V8 Thunder Cars som kördes i samband med Trailer Trucking Festival på Mantorp Park – och nu lever hoppet om att kunna försvara fjolårstitel i finalen den 15-16 september.

– Jag struntade i mästerskapsställningen när jag åkte hit, jag kom hit för att göra allt rätt och göra mitt bästa och vi åker härifrån med två segrar, vi gjorde det bra, jag och teamet, säger Alexander Graff.

Även om SM inte är avgjort så krävs det ett mindre mirakel för att den regerande mästaren Alexander Graff ska kunna försvara titeln från i fjol. Lindberg behöver bara ta tre poäng i finalen för att ta hem titeln.

– Finalen är en helt annan sak, det är mycket publik, det är nerver och mycket som står på spel och vi slår underifrån, det gillar jag.

Mästerskapsledande Mattias Lindberg hade en tuff helg efter att ha uteslutits från kvalificeringen när hans bil inte gick igenom den tekniska efterkontrollen. Med start från sista led i de båda heat som kördes räckte inte poängen till för att säkra titeln.

– Det känns ändå okej att bli fyra och femma, det gick inte att göra mycket bättre än så, säger Lindberg. Vi hade dåligt med däck och det blev inte bättre när vi fick starta från sista led. Nu har vi sparat fräscha däck till finalen och då ska jag försöka avsluta säsongen med en dubbel.

Marcus Palnér, Team Pampas, är ute ur leken, åtminstone sett till kampen om slutsegern. Men Järfälla-föraren visade upp imponerande fart. Palnér, som i likhet med Lindberg fick sina tider från kvalet strukna efter den tekniska genomgången, gjorde en makalös uppkörning genom fältet i det andra heatet och slutade tvåa, en skön revansch efter att ha slutat åtta i det första.

– Egentligen känns det lite surt, vi fick en punka i första heatet, säger Palnér som gick i depå för att byta däck. Men det var skönt att få visa farten i det andra heatet.

– Tyvärr har jag inte längre någon chans på guldet men jag vill göra en bra avslutning i finalen och sätta de andra på plats.

– Surt egentligen, vi fick en punka i första heatet, det handlar om mer än att köra fort i en sån här serie, nu siktar vi bara på att visa att vi har farten. Tyvärr har jag ingen chans på guldet men jag vill göra en bra avslutning på säsongen och sätta de andra på plats.

Östersundsföraren Freddie Magnusson, Memphis Racing, hade sin bästa poänghelg för säsongen. Han slog till med årsbästa, en andraplacering i det första heatet och slutade sedan fyra i det andra. Inför finalen ligger han 24 poäng efter tredjeplacerade Marcus Palnér i tabellen och chansen finns till avancemang. I det första heatet fick en rookie ta steget upp på prispallen för första gången. Det var Edvin Hellsten, Nova Racing, som körde in som trea. Christoffer Bergström, Team Pampas, tog den sista pallplatsen i helgen, genom att bli trea i det andra heatet.

I det NEZ-mästerskap som körs parallellt med det svenska mästerskapet, vann finländaren Henri Tuomaala det första heatet, det andra vanns av Alexander Graff. Sexton förare i startfältet gav publiken två spännande och uppskattade race.
​SM V8 Thunder Cars, Trailer Trucking Festival, Mantorp Park

Resultat Heat 1 – 25 varv

1. Alexander Graff, Memphis Racing 21:10,570
​
2. Freddie Magnusson, Memphis Racing 21:17.158
​
3. Edvin Hellsten, Nova Racing 21:23.151
​
4. Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport 21:30.466
​
5. Christoffer Bergström, Team Pampas 21:33.470
​6. Emelie Liljeström, Bryntesson Motorsport -1 varv
​Resultat Heat 2

1. Alexander Graff, Memphis Racing 21:11.307
​
2. Marcus Palnér, Team Pampas 21:13.306
​3. Christoffer Bergström, Team Pampas 21:14.841
​
4. Freddie Magnusson, Memphis Racing 21:15.280
​5. Mattias Lindberg, Bryntesson Motorsport 21:22.894
​
6. Edvin Hellsten, Nova Racing 21:23.535
​SM-tabell V8 Thunder Cars

​1. Mattias Lindberg 221
​2. Alexander Graff 169
​
3. Marcus Palnér 153
​4. Freddie Magnusson 129
​
5. Christoffer Bergström 102
​6. Edvin Hellsten 68
​7. Emelie Liljeström 60
​
8. Simon Magnusson 41
​
9. August Krokström 18
​10. Robert Möller 14