Dennis och Freddie delade på Midnattssolssegrar

Dennis Strandberg var bara två tiondels sekund från att vinna dubbelt när V8 Thunder Cars körde sin tredje deltävling för året på DriveCenter Arena i Skellefteå. Efter seger i det första heatet ledde han det andra tills det bara återstod ett par hundra meter att köra. Då bluddrade det till under huven på Dennis Chevrolet Camaro och Freddie Hemborg kunde smita förbi och snuva honom på segern.

– Jag ledde från start men på varv ett eller två knäcktes växelspaken, och jag missade många växlar. Ut på start och mål på sista varvet dog motorn. Det var jävligt surt efter att ha kämpat så med den där växelspaken.

Med en seger och en andraplats är det ändå Dennis som åker hem med den största poängskörden. Han ligger visserligen kvar på tredjeplatsen i tabellen efter Sebastian Arenram och Freddie Hemborg men avståndet upp till ledningen har minskat avsevärt.

– Det tackar vi för, det är positivt. Det är ändå poängen som räknas trots att vi fick nöja oss med andraplatsen i det andra heatet, säger Dennis som är nöjd med få åka hem från Skellefteå som helgens segerherre.

– Det är perfekt, fantastiskt, det här var precis vad vi behövde. Det är tätt och tajt i mästerskapet men vi ska ifatt och om, det finns inget annat.

För Freddie Hemborg var det en oväntad men välkommen seger efter att ha haft svårt att hitta fart i både kval och det första heatet. Efter lite skruvande på bilen efter det första heatet så kom farten tillbaka.

– Det var inte så stora förändringar vi gjorde men nu satt bilen ordentligt på banan, det var som natt och dag. Det var bara att ösa på, säger Freddie. Det var skönt att få avsluta den här helgen med seger efter att ha haft fullständig kontroll på läget under testdagen. I kvalet och första racet var det ingenting som kändes bra. Jag var helt uppgiven inför andra heatet men det var som en ny bil att köra.

Sebastian Arenram behåller den ledning i mästerskapet han hade före helgens tävlingar men marginalen till Freddie och Dennis har krympt ordentligt. Sebastian slutade tvåa och trea i de båda heaten men fortsatt ledning är ändå en framgång, menar Sebastian.

– Det är trevligt, varje helg man leder är en seger. Jag hade lite tekniska problem under träningarna och hade svårt att få till bilen men till kvalet fungerade allt.

I det första racet hade Sebastian slagläge på Dennis men så kom säkerhetsbilen ut efter att Eric Nilsson hade kört in i muren. Efter omstarten kunde inte Sebastian hålla tempot utan fick nöja sig med andraplatsen. Det andra racet började bra.

– Jag låg tvåa och låg bra till men jag fick försvara mig bakifrån samtidigt som jag försökte hålla Dennis i schack så att han inte skulle dra iväg. Sedan tog mina däck slut, Freddie kom ifatt, touchade mig, och körde förbi.

Junioren Daniel Andersson kvalade in som trea och hade förhoppningar om riktigt framskjutna placeringar. I det första heatet slutade han trea och i det andra låg han bra till för ytterligare en pallplats men var lite för het på gröten, bromsade för sent och tryckte in fronten på sin bil.

Conny Brorsson hade svårt att hitta farten under hela helgen men med en fjärde- och femteplats i bagaget håller han ändå Daniel Andersson bakom sig, samtidigt som han med ett par bra resultat i kommande race har möjlighet att avancera i sammandraget.

Eric Nilsson, Memphis Racing, hade en tuff helg. I det första heatet gjorde han en rejäl avåkning. Bilen blev så tillknölad att det bara var att lasta släpet och vända hemåt. Även Christoffer Bergström, som skulle ha kört, fick ställa in efter en avåkning under fredagens tester.

 

Resultat – Midnattssolsloppet, Skellefteå, 28-29 augusti

Race 1

  1. Dennis Strandberg
  2. Sebastian Arenram
  3. Daniel Andersson

Race 2

  1. Freddie Hemborg
  2. Dennis Strandberg
  3. Sebastian Arenram

Mästerskapsställning

  1. Sebastian Arenram 142
  2. Freddie Hemborg 135
  3. Dennis Strandberg 130

För kompletta resultat och mästerskapsställning, klicka här!