Camaro Cup-legendar gör comeback på Anderstorp

Marcus, Kristoffer och Bengt Lundström

Senast Bengt Lundström satt bakom ratten på en Chevrolet Camaro i tävlingsammanhang hette V8 Thunder Cars Camaro Cup och året var 2004. I helgen gör 74-årige Bengt comeback i Lundström Motorsports Chevrolet Camaro, uppbackad av sönerna Marcus och Kristoffer som står beredda med verktygslådan, när V8 Thunder Cars kör sin fjärde deltävling för i år i Anderstorp.

– Jag ska försöka se var jag står någonstans och hur det känns, säger Bengt. Det gäller ju att använda grejerna som står i garaget.

Och det som står i garaget är Lundström Motorsports Chevrolet Camaro som kördes av sönerna Kristoffer och Marcus under 2018 och 2019. Bengt har hunnit med att prova på bilen ett par gånger, dock inte i tävlingssammanhang.

– Det har blivit två pass i Falkenberg och i torsdags förra veckan kände jag på den i Anderstorp.

Trots att Bengt inte har långt till Anderstorp så har den gamla F1-banan inte blivit någon hemmabana för honom.

– När jag körde Camaro Cup körde vi inte så mycket i Anderstorp och det har aldrig varit läge att åka dit och fila för filandets skull. Men det är en fin bana, speciell och spännande.

Tanken var att Bengt skulle köra full säsong i år men när pandemin fortsatte att hålla Sverige i ett järngrepp blev det ändrade planer.

– Jag hade tankar på det, säger Bengt. Men med pensionens storlek och svårigheten med att hitta sponsorer när det är publikfritt gjorde att det bara blev ett inhopp i år.

Helgens tävling kommer dock att vara öppen för publik. Sexhundra personer per dag får banan ta in enligt pandemirestriktionerna. Ett fåtal biljetter finns kvar till söndagens tävlingar – om du är sugen kan du klicka här: Anderstorp – Tickster. Förutom V8 Thunder Cars bjuds det på STCC, Formula Nordic, Ginetta GT 5 Challenge, Radical Cup Scandinavia, och inte minst GT4 Series. För mer information om helgens tävlingar, den 4-5/9, se www.stcc.se.