Årsbästa av Christoffer Bergström

Christoffer Bergström, Team Pampas, svarade för sin bästa resultatmässiga prestation för i år när V8 Thunder Cars första heat för helgen kördes på Ahvenisto. Christoffer blev tvåa bakom Emil Persson och han närmar sig nu i kampen om mästerskapsmedaljerna.

– Jag fick en fantastisk start i racet vilket bäddade för att jag fick en bra inledning på loppet, säger Christoffer. Jag kunde ta några placeringar direkt och kom ut trea efter första böj från sjätte startposition. 

Alexander Graff, Memphis Racing, låg före Christoffer men drabbades av en punktering och fick gå i depå för däckbyte. Christoffer kunde passera och fick istället fullt upp med att hålla undan för Edvin Hellsten.

– När jag var förbi Graff satte jag upp ett så högt tempo jag kunde med Hellsten som jagade bakom, säger Christoffer. Men efter tre varv släppte jag blicken bakåt och började fokusera framåt istället. Jag kände mig bara hotad vid ett par tillfällen.