Anders Conradzon växlar över till V8TC

Anders Conradzon är klar för V8 Thunder Cars. Efter fyra säsonger i Porsche Carrera Cup Scandinavia är den 54-årige före detta Umeå-bon, numer stockholmare, redo för en ny utmaning i racingkarriären. I år kommer han att sitta bakom ratten på en Chevrolet Camaro i V8 Thunder Cars.

– Det här ska bli jävligt roligt, säger Anders. Jag har varit inne på att testa V8 Thunder Cars tidigare och nu blir det äntligen av. 

– Jag siktar på att vinna men mest sannolikt är att jag håller till i mittenregionen av fältet, skrattar han. Det viktigaste är att vi ska ha roligt tillsammans i depån, 

Det var 2012 som Anders debuterade i Porsche Carrera Cup Scandinavia och 2014 blev han fyra i mästerskapet, hans främsta placering. Precis som i Porsche Carrera Cup kommer Anders nu att tävla i en bil som är helt likvärdig med konkurrenternas.

– Jag gillar att tävla i klasser där alla kör med samma förutsättningar, säger han. Jag har kört många tajta race i Porsche och jag kommer att ta med mig all erfarenhet därifrån till V8 Thunder Cars.

Det är inte bara erfarenhet som Anders tar med sig till V8 Thunder Cars. Han kommer att se till att synas i depån.

– Jag ska hålla profilen uppe och tar med mig en trailer där det också finns möjlighet för andra att hyra in sig, säger han. 

Anders Conradzons debut i V8 Thunder Cars sker den 4-5 maj på Ring Knutstorp tillsammans med STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Formula STCC Nordic, Swedish GT och Ginetta GT5 Challenge. Samtliga av årets V8 Thunder Cars-tävlingar, utom Ahvenisto i Finland, körs på samma evenemang som STCC.