Alexander Graff vann premiärrysare

Alexander Graff segrade i en dramatiskt V8 Thunder Cars-premiär på Skövde Flygplats men det var en seger som satt långt inne efter en stenhård kamp mellan Graff, Hampus Lindkvist och Stein Frederic Akre som varade in till mållinjen.

– Hampus körde om mig på näst sista varvet men jag tänkte att segern ska hem till mig, säger Graff. Vi åkte in i hårnålen på en bredsladdsmacka och jag kände att jag höll på gå in i honom. Det var jag, Hampus i bredd med Akre på insidan ut på näst sista rakan och jag tänkte, ”nu jäklar”… Det gick lika snabbt för oss alla in i näst sista böj och där körde jag en variant som gick hem.

Alexander Graff tog kommandot tidigt i heatet och skapade en lucka till de bakomvarande på en halvsekund. Men när Hampus Lindkvist tog över andraplatsen efter att Andreas Ahlberg tvingades bryta krympte luckan snabbt och Graff var satt under hård press. På det näst sista varvet bromsade sig Lindkvist förbi Graff och tog ledningen.

– Det var ett riktigt roligt race, jag hade bra fart i bilen och körningen, säger Hampus Lindkvist. Tyvärr bromsade jag på mig på sista varvet och det var en riktig rysare över mållinjen där vi låg nästan tre bilar i bredd. Det är lite surt att tappa segern men jag är nöjd ändå.

Norrmannen Stein Frederic Akre inledde heatet som trea bakom Andreas Ahlberg, tappade en placering till när Hampus Lindkvist tog sig om, men han var bara fyra hundradels sekund efter Lindkvist över mållinjen.

– Det var ett riktigt tajt race, säger Stein Frederic Akre. Vem som helst av oss tre hade kunnat vinna, det vara bara hundradelar som skiljde. Det är kul att det är så jämnt och jag är nöjd med den här starten på säsongen.

Bakom de tre i toppen utspelade sig mängder med dramatik. Till publikens förtjusning körde Freddie Magnusson omkring med en kraftigt demolerad front efter en incident som föranleddes av en missad inbromsning av Mattias Lindberg. Linda Johansson svarade för en uppvisning i den högre rattvevarskolan när hon redde ut en situation med sladdar och retursladdar som varade ett par hundra meter – det var bara millimetrar från betongen och ett besök hos plåtslagaren. Belöningen blev en niondeplats.

Heat 2 avgörs kl. 13.00 och kan följas i SVT Play!