V8 Thunder Cars förstärker tävlingsledningen med biträdande Race Director

Det var till säsongen 2023 som V8 Thunder Cars fick en egen Race Director i form av Magnus Berg. Satsningen har varit ett led i att skapa förutsättningar för kontinuitet i bedömningar och regeluttolkningar. Till säsongen 2025 förstärker V8 Thunder Cars Race Director-rollen, som har det övergripande tävlingsledaransvaret för V8 Thunder Cars, med en biträdande Race Director.

Magnus Berg går in på sin tredje säsong som Race Director för V8 Thunder Cars.

– Med 25 bilar på startlinjen har arbetsbelastningen för tävlingsledningen ökat och det är betydligt mer att hålla reda på, säger Magnus Berg. Nu blir vi två som kan hjälpa den övriga tävlingsledningen att titta på de situationer som uppstår och det kommer att bli till fördel för deltagarna.

Och den som ska hjälpa Magnus med bedömningarna är Joel Ekström, 25 år, boende i Helsingborg men härstammande från Åstorp. Till vardags arbetar Joel som snickare men motorsportintresset har lett honom in på en karriär som tävlingsledare.

– Jag började som flaggfunktionär på Ring Knutstorp för Hyllinge MS och sedan har det rullat på, säger Joel. Jag ville egentligen tävla själv men för mig blev funktionärsrollen ett sätt att få vara involverad i motorsporten.

Joel Ekström håller möte på Ljungbyheds Motorbana – Anders Bohman, ordförande för Hyllinge MS, var med vid sidan av Joel.

På vägen mot att bli tävlingsledare är det många som har hjälpt till och stöttat, inte minst från den egna klubben Hyllinge MS där bland annat Martin Fredriksson, erfaren Race Director för STCC, har hjälpt till.

– Frågar man om hjälp i racingsverige så ställer alla upp, säger Joel. Klubben har varit väldigt bra på att lyfta fram yngre funktionärer men det är också många andra tävlingsledare i racingsverige som jag har att tacka för all den stöttning jag har fått.

Magnus Berg, som själv kommer från Hyllinge MS, har följt och hjälpt Joel vidare i tävlingsledarrollen. I år var Magnus med när Joel gjorde debut i stora sammanhang, när STCC tävlade på Ljungbyheds Motorbana i somras.

– Joel har utvecklats enormt och han är skärpt, lyssnar och lär sig, säger Magnus. Han är väldigt driven som person och han har varit min biträdande tävlingsledare på Ring Knutstorp i många år. Vi är väldigt samspelta och jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med honom i V8 Thunder Cars.

Anders Conradzon driver Performance Automotive som i sin tur driver V8 Thunder Cars.

För V8 Thunder Cars är förstärkningen i form av Joel ett led i seriens fortsatta satsning att utvecklas.

– Vi jobbar på alla fronter för att hela tiden förbättra oss och ge deltagarna en ännu bättre plattform, säger Anders Conradzon, Performance Automotive AB. Vi försöker höja nivån på allt från livestreaming, prisutdelningar, aktiviteter i depån, och att även utveckla tävlingsledarbiten är bara en naturlig del av det. Med starkare och större startfält växer kraven från deltagarna och det vill vi svara upp mot.