Andreas Nilsson tog tredje raka riksmästerskapstiteln i V8 Thunder Cars

Andreas Nilsson tog sin tredje raka riksmästerskapstitel i V8 Thunder Cars när Grande Finale avgjordes på Mantorp Park. Andreas säkrade segern genom att bli etta i det första heatet och tvåa i det andra.

Det här är bland det sjukaste jag har varit med om, sade en lyckligt Andreas Nilsson efter det andra heatet. Vilken helg och vilket mästerskap det har varit! Det har varit otroliga fajter, det har gått upp och det har gått ned och nu är vi här.

Andreas Nilsson tog ledningen i starten av det andra heatet med Linus Holgersson på en andraplats. Stein Frederic Akre låg trea med Christoffer Bergström tätt bakom. I bakgrunden skymtar Tommie Eliasson på femteplatsen.

Och det har varit en lång resa fram till mästerskapstiteln. Andreas halkade efter tidigt under säsongen men käkade ifatt försprånget till mästerskapsledande Christoffer Bergström. När Bergström tvingades i depå med motorproblem räckte det för Andreas att ha mästerskapstrean Tommie Eliasson inom rimligt avstånd för att ta hem titeln. Andraplatsern räckte med marginal, Andreas hade kunnat tappa en placering till och ändå blivit mästare. 

Starten av det första heatet – Andreas Nilsson tog kommandot direkt.

– Vi var långt efter i mästerskapet i början men vi fortsatte att jobba med bilen, säger Andreas. Vi har lagt extremt mycket tid på att få bilen i ordning, mer än någonsin tidigare. 

För Andreas Nilsson är det här den sista titeln inom överskådlig framtid. Andreas kommer inte att köra full säsong nästa år, möjligen blir det något enstaka inhopp, men nu ska familjen få se mer av honom. 

Tommie Eliasson tog hem andraplatsen i mästerskapet efter en fantastisk säsong där han inte var sämre än fyra i de nio avslutande heaten.

Tommie Eliasson gjorde sin bästa säsong någonsin i racingkarriären. Det räckte långt, men inte ända fram. Tommie avslutade säsongen med en seger, hans tredje för året, och han säkrade med det andraplatsen i mästerskapet, bara fem poäng bakom Andreas.

Solen sken på Christoffer Bergström fram till det andra heatet.

Christoffer Bergström gick in i finalen som mästerskapsledare. Han gick ur den som trea efter att ha drabbats av motorproblem i det avslutande heatet och halkade ned i resultatlistan. Christoffer hade två poäng tillgodo på Andreas inför det sista heatet, han avslutade säsongen på en tredjeplats i tabellen, sexton poäng efter Andreas.

Stein Frederic Akre kämpade sig i mål på en tredjeplats i det första heatet.

Norrmannen Stein Frederic Akre var på väg mot seger i det andra heatet och en möjlig tredjeplats totalt men snurrade efter en tuff omkörning av Eliasson. Akre halkade ned till sjätteplatsen och därmed försvann möjligheten till en slutlig pallplats i mästerskapet.