Linus Holgersson vill göra det igen!

Den regerande juniormästaren Linus Holgersson siktar på att göra det igen när V8 Thunder Cars-finalen körs på Mantorp Park i helgen. I fjol gick Linus in i finalen som tvåa i juniormästerskapet och kom ut som segrare – i är är det samma förutsättningar som gäller, Linus är åtta poäng bakom ledande Isac Aronsson.

– Jag har underläge nu, precis som förra gången, säger Linus. Det är jag och Isac som slåss om det. Han är en duktig chaufför och det kommer att bli tufft men jag ska göra det bästa av situationen.

Det blev två andraplatser senast i Kanonloppet på Gelleråsen.
Det har varit en säsong kantad av problem för Linus. Ändå har han  radat upp en imponerande rad med pallplatser i juniormästerskapet. På de sju senaste tävlingarna har han sex andraplatser och en seger.

– Det har varit en tuff säsong men jag har ändå fått med mig värdefulla poäng. Det började bra med mästerskapsledning efter premiären trots kopplingsproblem, men sedan var jag av banan i Gelleråsloppet och i Västkustloppet och då tappar man poäng.

Senaste juniorsegern för Linus kom i Västkustloppet, Heat 2. Isac Aronsson och Julia Eliasson blev tvåa respektive trea.
För Linus är Mantorp Park hemmabana och hans facit i de senaste två årens finaler är tre vunna heat av fyra möjliga.- Det är ett bra facit och jag hoppas på att det blir fem av sex möjliga, säger Linus.

Och det skulle passa bra. Linus har gott om gäster under finalhelgen.

Bergs Fegen är en av Linus alla sponsorer – i helgen kommer Linus att bjuda på en upplevelse både på och vid sidan av banan.

– Vi kommer att ha mellan 30 och 40 gäster, säger Linus. Det är sponsorer och samarbetspartners och jag hoppas kunna leverera en lyckad avslutning på säsongen för dem.

I potten ligger också en prischeck till segraren värd 132 000 kronor, 100 000 kronor för V8TC Young Driver Award som delas ut av Eliassons Åkeri och 32 000 som ingår i mästerskapets prissumma.

– Det är en betydande peng som skulle vara till god hjälp nästa säsong, säger Linus. Men jag försöker att inte tänka på det förrän det är klart. Jag försöker ha fokus på det jag måste göra ute på banan.