Bergström klar mästare i Super Star

Inte helt oväntat lyckades Christoffer Bergström säkra segern i Super Star, mästerskapet för förare 40 år och äldre. Det blev två segrar till och därmed har Christoffer en ointaglig ledning inför finalen på Mantorp Park. Totalt har Christoffer tagit åtta av tio möjliga segrar i Super Star.

”Vad säger du, är jag klar mästare?” Christoffer Bergström säkrade segern i Super Star med två segrar i Kanonloppet.

Bakom honom är kampen om andraplatsen inte helt avgjord. Conny Brorsson ligger femma i RM och har dominerat Super Star tills Christoffer Bergström gjorde comeback i år men den här helgen hade han någon av sina bättre racehelger, sjua och tia i RM, vilket innebar en andra- och en tredjeplats i Super Star. Conny ligger tvåa i Super Star-tabellen men Robert Möller har en liten chans att utmana i finalen på Mantorp Park. Det skiljer 25 poäng mellan dem och som säsongen har sett ut hittills lär det krävas att Robert står på pallen i båda heaten och att det går riktigt snett för Conny om det ska ske en omkastning i tabellen.

Snabbast bakom Christoffer Bergström i Super Star är Conny Brorsson.

Robert har etablerat sig på en nivå runt tiondeplatsen i ren fart och gör oftast väldigt stabila och incidentfria race som betalar sig med bra poäng i slutänden. I år har kanske den verkliga pricken över i:et saknats men det är också ett tuffare startfält än tidigare. Den här helgen fick Robert nöja sig med nöja sig med en tolfte- och trettondeplats totalt bakom ett gäng heta juniorer som har flyttat fram sina positioner ordentligt jämfört med i fjol.

Robert Möller gör sällan misstag och plockar poäng i Super Star.

Bakom Robert i tabellen ligger Per-Olof Selerup. Pelle, som han också kallas för, gjorde ett av sina bästa kval genom att köra in på en åttondeplats i Kanonloppet och hade goda förutsättningar att ta in rejält med poäng på Robert. Men Pelle har en vana att vara lite för het på gröten när det väl ska rejsas och i det första heatet var han av banan när Jonathan Engström kom farande på insidan av honom. Pelle sjönk som en sten genom fältet och slutade på en artondeplats totalt. I det andra heatet låg han nia totalt men snurrade och halkade ned till elfteplatsen. I finalen har Pelle 17 poäng upp till Robert, ett avstånd som inte alls är omöjligt att ta in men då gäller det att vara kvar på asfalten i båda heaten.

Pelle Selerup gjorde en 360-graders snurr i det andra heatet.

Bakom Pelle jagar Anders Gustavson, den regerande Super Star-mästaren, för att komma ifatt. Anders tvingades avstå Gelleråsloppet av medicinska skäl och missade därmed tre heat och fick en rejäl uppförsbacke i mästerskapet. Men Anders kom igen i Västkustloppet, var med i RM-toppen och krigade, tog en seger i Super Star, men fick kanske inte med sig de poäng totalt han hade önskat.

Anders Gustavson visade återigen vilken kapacitet han har bakom ratten på en racerbil.

I Kanonloppet körde Anders in på en trettondeplats i det första heatet vilket räckte till en fjärdeplats i Super Star men det var i det andra heatet som han verkligen visade vilken racer han är. Anders snurrade redan i första kurvan efter start men från sin sistaposition i fältet svarade han för en enorm uppkörning till åttondeplatsen totalt vilket gav honom andraplatsen i Super Star.

Håkan Sjöman gjorde tummen upp för Kanonloppet!

 

I striden om sjätteplatsen i Super Star hade Håkan Sjöman lite flyt. Efter en femteplats i Super Star i det första heatet blev det en sjätteplats i det andra men det hade lika gärna kunnat bli en nolla i poängkolumnen för den gode Sjöman. I starten av det andra heatet fick han ett kast och klämde Ronny Olsson mellan sig själv och den debuterande Daniel Wigren med resultat att Ronny knäckte sin hjulupphängning fram. Och det är just Ronny som Håkan slåss med om sjätteplatsen i tabellen. Det kommer att krävas två riktigt bra race av Ronny om han ska komma ifatt de tolv poäng som skiljer upp till Håkan.

Ronny Olsson kämpade på, tog poäng i det första heatet men tvingades bryta det andra med trasig hjulupphängning.

 

Johan Sommevie fortsätter att mata varv i sin fajt för att komma tillbaka till de varvtider han var kapabel till för två säsonger sedan. Utan större dramatik har Johan plockat stadiga poäng i Super Star och är inte alltför långt bakom Ronny Olsson i tabellen.

Johan Sommevie matade varv och tog poäng.