Kristoffer Norling gör comeback i V8 Thunder Cars

För två säsonger sedan blev han tvåa i juniormästerskapet, i fjol körde han ovalracing i Holland men nu är han tillbaka till V8 Thunder Cars. I helgen kör Kristoffer Norling Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

– Jag ska försöka vara med i toppen och ha jävligt kul, säger Kristoffer. Gelleråsen är den bana jag har kört mest på och den är riktigt rolig.

Nicke Svensson, nr. 43, i den bil som Kristoffer i nr. 69 ska köra i helgen. Här var det hårda bud i Anderstorp 2022.

Bilen Kristoffer ska köra är den bil som Nicke Svensson vann juniormästerskapet med 2022, idag ägd av Richard Berggren.

– Vi har fått hjälp av Richard Berggren att låna bilen och nu ska vi göra det bästa av den här chansen, säger Kristoffer.

Kristoffer Norling, då bara 18 år, lär inte glömma sin V8TC-debut i Anderstorp 2022 – det blev pallplats direkt och en dröm i uppfyllelse.

I fjol blev det ovalracing i Holland i V8 Oval-serien för Kristoffer, inte hel säsong men väl tolv deltävlingar i bilar motsvarande Late Model, vilket resulterade i en pallplats och massor av erfarenhet.

– Det var mycket mer intensiv racing än vad jag var van vid, man hade bilar i närheten hela tiden och att lära sig hantera den pressen var värdefullt. Det var en annorlunda och riktigt kul erfarenhet.

V8 Thunder Cars ställer upp med ett rejält startfält i Kanonloppet. Kristoffer och ytterligare 21 deltagare kommer att göra upp om äran den 16-17 augusti på Gelleråsen Arena. Mer information om evenemanget hittar du här: https://gellerasen.se/event/kanonloppet/