Engdahl i topp när juniorerna gör sig redo för Västkustloppet

I V8 Thunder Cars juniormästerskap hårdnade fajten om mästerskapsledning till ordentligt efter Gelleråsen. Efter att ha kämpat hårt med att få till inställningarna på bilen tog Filip Engdahl två segrar och svingade sig upp i ledningen i mästerskapet, förbi Linus Holgersson som hade en tuff helg. Nu väntar Västkustloppet i Falkenberg, den 7-8 juli, en tävling som Filip ser fram emot.

– Det ska bli kul, vi fick till inställningarna på bilen till kvalet i Gelleråsen och efter det kändes det som att vi är med igen, säger Filip. Jag kunde äntligen visa den fart jag har bakom ratten. Jag hoppas att allt faller på plats i Falkenberg, det är en väldigt tajt bana där det inte skiljer så mycket tidsmässigt och alla konkurrenter är snabba.

Linus Holgersson var på efterkälken på Gelleråsen – men då talar vi väldigt små marginaler till konkurrenterna. Juniormästerskapet är oerhört tufft!

Linus Holgersson inledde säsongen med två raka segrar i Anderstorp men kom aldrig in i matchen riktigt i Gelleråsloppet. Farten för att utmana Engdahl infann sig inte riktigt och dessutom var han involverad i en incident med Robert Möller som kostade värdefulla placeringar.

– Jag är revanschsugen och vill vara med där uppe igen, det är det jag siktar på, säger Linus. Jag har inte kört så mycket i Falkenberg och jag hade jätteproblem i fjol, tekniska bekymmer, så jag var rätt trött på tävlingen i fjol. Men vi blickar framåt, inte bakåt.

Det finns sämre förebilder än Niki Lauda och James Hunt – Nicke Svensson har haft anledning att fundera över inledningen på säsongen. Hittar han inspiration från de gamla hjältarna kan han stå överst på pallen i Västkustloppet!

Den regerande juniormästaren Nicke Svensson har inte fått till det där allra sista för att ta en seger i år men på Gelleråsen var han med fartmässigt och han har också sett till att plocka poäng stadigt. Och poängmässigt är han med i matchen. Det saknas bara 14 poäng upp till ledande Engdahl.

– Vi hade bra fart i Karlskoga racefart men vi har lite att slipa på, det är ingen ko på isen, säger Nicke. Vi måste få till kvalen lite bättre, jag har fått jobba mig upp i racen hela tiden. Det har varit lite otur men det är bara att nöta på. Det är på slutet som man ska stå överst på pallen, det är ett mästerskap. Falkenbergs Motorbana är en av mina favoritbanor och jag hoppas på att det ska släppa där och att den första segern kommer, men det kommer att bli tufft.

Julia Eliasson närmar sig konkurrenterna steg för steg – kan det bli fler pallplatser i Västkustloppet!

Den fjärde junioren, Julia Eliasson, som gör sin allra första säsong i klassen, flyttade fram sina positioner senast på Gelleråsen genom att ta sin första pallplats i juniormästerskapet. Tidsgapet upp till de tre övriga juniorerna minskar stadigt och Västkustloppet blir en ny möjlighet att minska det ytterligare.

– Falkenberg är en av mina favoritbanor och jag ser välidgt mycket fram emot att få dit, säger Julia. Det är en rolig bana och mitt mål är att det ska gå ännu bättre än på Gelleråsen.

 

Helgens tävlingar från Västkustloppet kan ses gratis och direkt på YouTube eller Svenskbilsporttv den 8 juli, sändningarna startar 10.30 (Heat 1), och 15.00 (Heat 2).

V8 Thunder Cars YouTube:

Heat 1
Heat 2

Svenskbilsporttv.se:

Heat 1
Heat 2