Engdahl bäste junior i Gelleråsloppet

Filip Engdahl slog till ordentligt i Gelleråsloppet och gjorde kanske sin bästa racehelg någonsin i V8 Thunder Cars genom att vinna dubbelt i juniorklassen och dessutom bli trea och tvåa i riksmästerskapet. Filip har kämpat med att få till inställningarna på bilen inför säsongen och nu ser han äntligen ut att ha börjat hitta rätt. Helgens resultat innebär att Filip nu toppar juniormästerskapet och ligger trea i riksmästerskapet.

Filip Engdahl kan se tillbaka på sin bästa racehelg någonsin i V8 Thunder Cars. En tredje- och en andraplats gjorde att han avancerade i både riks- och juniormästerskap.

– Fan vad gott det kändes, det hade jag inte väntat mig när jag vaknade i morse, sade Filip efter det andra heatet. Bilen gick bra, jag kunde knappt fatta det själv. Jag kan bara tacka mina föräldrar och min flickvän som gör ett så bra jobb.

Nicke Svensson jagar Conny Brorsson i det andra heatet. Det blev en fjärdeplats till slut.

Regerande mästaren Nicke Svensson fortsätter att samla poäng trots att farten från i fjol ännu inte har infunnit sig. Det blev två andraplatser i juniorklassen bakom Filip Engdahl. I det första heatet fick Nicke en bra start. Han krånglade sig igenom kaoset på det första varvet, då Stein Frederik Akre, Mathias Hansen och Ronny Olsson försvann efter flera incidenter som följde på varandra, och återfanns på en femteplats bakom Filip Engdahl inför omstarten. Men Nicke lyckades inte sätta press på Filip och fick istället nöja sig med en fjärdeplats i heatet vilket var lika med en andraplats i juniorklassen. I det andra heatet blev det ytterligare en andraplats där Nicke kunde gå i mål relativt ohotad bakifrån av juniortrean Linus Holgersson.

Linus hade definitivt fart för bättre resultat än vad det blev i Gelleråsloppet. Det blir nya tag i Falkenberg!

Linus Holgersson som inledde säsongen med två raka segrar inledde helgen bra. Han var snabbast av alla juniorer på det första testet, tvåa på det andra och tvåa i kvalet, men i det första heatet tappade han tid och placeringar efter en incident med Robert Möller och slutade fyra. I det andra hade Linus häng och fart nog att kanske kunna utmana Nicke Svensson om andraplatsen men i köbildningen bakom Andreas Nilsson och Stein Frederik Akre, båda med trasiga bilar, hamnade Linus ute i gruset och tappade kontakten med de framförvarande. Linus tog ändå hand om den sista pallplatsen i juniorklassen.

Julia fortsätter att ta in på konkurrenterna steg för steg. I det första heatet blev hon nia, och tog sina första poäng i riksmästerskapet – och sin första pallplats i juniorklassen.

Julia Eliasson tog ytterligare ett par steg framåt i utvecklingen som debutant i klassen. Tidsmässigt var Julia i nivå med gänget som knackar på porten till mittfältet. Julia kvalade in på en tolfteplats, fyra av juniorerna, och hon tog sin första pallplats i klassen efter att ha kört in som tredje bästa junior. I det andra heatet slutade Julia fyra av juniorerna.  

Alla resultat från Gelleråsloppet

Alla mästerskapstabeller