Vem kan utmana Andreas Nilsson i Gelleråsloppet?

I helgen är det dags för årets andra deltävling i V8 Thunder Cars, denna gången på Gelleråsen, och den regerande mästaren – och mästerskapsledaren efter dubbla segrar i säsongspremiären – Andreas Nilsson ser fram emot nya framgångar.

– Jag gillar Gelleråsen, vi har kört bra där förut, säger Andreas som tog sin allra första pallplats i V8 Thunder Cars på Gelleråsen när han blev trea 2019 och försäsongstesterna i år gick mycket bra.

– Jag är sugen på att se hur det ska gå, vi hade bra tider på testet och allt kändes stabilt, en bra känsla.

Stein Frederic Akre före Tommie Eliasson och Linus Holgersson i Anderstorp. Ställningen dem emellan höll sig in i mål.

Frågan är om någon ska kunna utmana Andreas i helgen och i så fall, vem skulle det kunna vara? Tanken går först till tvåan i tabellen, norrmannen Stein Frederic Akre som blev tvåa bakom Andreas i båda heaten som kördes i Anderstorp för tre veckor sedan. I kvalet var Akre långt efter men visade upp betydligt bättre fart i racen. Kan han förbättra sig i kvalet är han definitivt en faktor att räkna med.

Det samma gäller förstås trean i tabellen, Tommie Eliasson, som fick en stabil start på säsongen med två tredjeplatser, detta efter ett fjolår som var närmast katastrofalt. Det ena problemet efter det andra ställde till det och Tommie fick aldrig ut de resultat han har kapacitet för. Nu är poängkontot öppnat och Tommie kan kanske våga riskera lite mer för att utmana om segrarna.

Bakom de tre i toppen är det mer ovisst. Linus Holgersson, som toppar juniormästerskapet, ligger fyra totalt. Tätt bakom sig har han Akres teamkamrat, Mathias Hansen, som gör sin andra säsong i mästerskapet och i premiären visade han med en femte- och sjätteplats att han har utvecklats sedan i fjol. För Conny Brorsson blev premiären inte riktigt som han tänkt sig. Efter en hygglig fjärdeplats blev det inte mer än en åttondeplats i det andra heatet, detta efter att han varit av banan i heatets inledningsskede.

Juniorprispallen efter första heatet i premiären – Filip Engdahl, Linus Holgersson och Nicke Svensson fick ta emot priser.

I juniormästerskapet toppar Linus Holgersson tabellen efter två segrar i premiären. Vare sig regerande juniormästaren Nicke Svensson eller Filip Engdahl fick riktig ordning på sina bilar och var inte i närheten av att utmana Linus. Nu får de en ny chans. Bakom de tre i toppen ligger Julia Eliasson som gör sin första hela säsong i klassen. Hon gjorde en stabil premiär och hoppas på ännu mer fart i helgen.

Pelle Selerup på väg mot seger i Superstar-klassen – han visste det inte då, efter målgången, men väl efter att tävlingsledningen justerat resultaten för tidsbestraffningar.

I Superstar-klassen, för förare 40 år och äldre, kan det bli en riktig fajt. Toppar Superstar-tabellen gör Anders Gustavson, efter två fina uppkörningar genom fältet i premiären som slutade med en seger och en andraplats. Bakom honom svarade Per-Olof Selerup för en stark insats när han vann det andra heatet efter att ha slutat fyra i det första. Robert Möller och Ronny Olsson, trea respektive fyra, har båda kapacitet att utmana om pallplatserna i helgen. Utöver dessa har även Johan Blomberg och Håkan Sjöman fart att blanda sig i toppfajten. Och samtliga förare i Superstar-klassen har kapacitet att plocka bra poäng även i riksmästerskapet.

Anders Gustavson toppar Superstar-tabellen efter premiären i Anderstorp. Med bättre startposition på Gelleråsen kan han vara med och utmana betydligt högre upp.

Startfältet i helgen utökas med ett namn. Dennis Jurlestam som skulle ha kört premiären när jobbet kom emellan, kommer till start och han kan mycket väl utmana om placeringarna i topp-tio, eller till och med lite bättre än så, om allt fungerar som det ska.

Helgens tävlingar från Gelleråsloppet kan ses direkt via www.svenskbilsporttv.se eller V8 Thunder Cars Facebook-sida, www.facebook.com/V8ThunderCars. Mer information om Gelleråsloppet hittar du här: www.gellerasen.se/event/gellerasloppet/