V8 Thunder Cars utökar mediasatsning med livestreaming

V8 Thunder Cars utökar sin mediala närvaro med livestreaming från tre av årets deltävlingar i mästerskapet. Den första sändningen sker från Gelleråsen den 3-4 juni, sedan blir det även Västkustloppet och finalen på Mantorp Park som racingfansen kommer att få avnjuta live. Sändningarna görs i samarbete med Almiro Studios som under senare år har etablerat sig som en av de främsta leverantörerna av livestreaming från svenska motorbanor.

– Almiro Studios gör sändningar av hög kvalitet och vi kommer också att kunna integrera en del av vårt egna videoteam från Linder Media i produktionen, säger Anders Conradzon som driver V8 Thunder Cars kommersiella verksamhet på uppdrag av klassens förarförening.

– För oss är detta ett första steg för att vi ska få med oss erfarenheter till 2024 för att kunna fortsätta utveckla klassen medialt och det ska bli väldigt spännande att få se både resultatet och gensvaret på den här satsningen.

Mikael Johansson, VD för Almiro Studios, ser fram emot att få producera V8 Thunder Cars sändningar. Almiro Studios har producerat motorsport sedan 2017, inledningsvis var det roadracing som stod på programmet men med åren har biltävlingar kommit att hamna alltmer i fokus. Förutom ett bildspråk som fångar racingen har Almiro även ett grafiksystem som är unikt för den svenska marknaden och de levererar grafik till kunder över hela världen.

– Vi har vad som krävs för att kunna leverera en kvalitet som gör innehållet rättvisa och tillsammans med V8 Thunder Cars kommer vi att fortsätta utveckla våra sändningar, säger Mikael. Det här är en möjlighet för båda parter att växa och utvecklas och vi ser verkligen fram emot samarbetet.

Det blir kommentatorsproffset Per-Henrik ”Perra” Johansson som kommer att sköta snacket i ”rutan”. Perra är sedan länge en bekant röst för radiolyssnarna i P4 Uppland där han under många år körde sportshow ihop med Viasats F1-kommentator Janne ”Blomman” Blomqvist. Perra har även lång erfarenhet av att kommentera hockey, speedway och mängder av andra sporter för Radiosporten, C More och Viasat. Under säsongerna 2011 och 2012 var han även evenemangsspeaker för STCC – erfarenhet från racing finnes, med andra ord.    

– Det ska bli jättekul att få komma tillbaka till racingen igen, säger Perra. V8 Thunder Cars var en av mina favoritklasser att kommentera under STCC-åren och jag hoppas kunna sätta ordentlig färg på klassen i livesändningarna.

När och i vilka kanaler som V8 Thunder Cars livesändningar kommer att visas presenteras inom kort.