V8 Thunder Cars kalender för 2024 klar

V8 Thunder Cars kalender för 2024 är klar – samtidigt presenterar serien ett antal nyheter för nästa år!

– Det blir live-streaming av alla tävlingar, direktsänd ”tv-soffa” på Facebook, mer prispengar, ny hospitality, och är bara några av de nyheter som vi presenterar inför 2024, säger Anders Conradzon som driver V8 Thunder Cars på uppdrag av klassens förarförening.

Under nästa säsong kommer V8 Thunder Cars att besöka Gelleråsen Arena vid två tillfällen. Precis som i fjol deltar klassen på Gelleråsloppet, ett evenemang som var nytt för i fjol. I år tillkommer dessutom det klassiska Kanonloppet i kalendern.

– Det ska bli väldigt roligt att även få köra Kanonloppet utöver Gelleråsloppet, säger Anders. Kanonloppet är en klassiker som står högt upp på deltagarnas önskelista.

Säsongen inleds, precis som i fjol, tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

– Det är en bana som är omtyckt av förarna och Porsche gör ett mycket fint jobb med att skapa ett bra evenemang tillsammans med den lokala arrangören.

Förutom Kanonloppet står som vanligt en annan racingklassiker på schemat -Västkustloppet den 12-14 juli som arrangeras av Falkenbergs Motorklubb.

– Västkustloppet och svensk högsommar hör ihop, fortsätter Anders. Tävlingen markerar halvtid i kalendern och det är alltid lika roligt att återkomma till Falkenbergs Motorbana.

Grande Finale 20-21 september körs som vanligt på Mantorp Park och de två senaste säsongerna har evenemanget lockat bra med publik.

– Det har varit lite drygt tiotusen åskådare de senaste två finalerna och vi hoppas på att det kommer lika många 2024, säger Anders. Det finns ingen bättre bana att avsluta säsongen på.

För deltagarna bjuds det också på en del nyheter. Bland annat utökas antalet däck per säsong till 24 från 18.

– Det innebär att man kan köra alla kval- och tävlingsheat på nya däck, säger Anders. Vi tror att det kommer att ge tätare racing och förenkla insteget för de som är nya i klassen.

 

V8 Thunder Cars kalender 2024

3-4 maj Anderstorp
31/5-2/6 Gelleråsloppet, Karlskoga (tre heat)
12-14 juli Västkustloppet, Falkenberg (tre heat)
16-17 augusti Kanonloppet, Karlskoga
20-21 september Grande Finale, Mantorp Park