V8 Thunder Cars inleder samarbete med SSK och Renault Junior Cup

Återväxten inom svensk racing är viktig och därför inleder V8 Thunder Cars ett samarbete med Stockholms Sportvagnsklubb, SSK, och ungdom sklassen Renault Junior Cup som ingår i klubbens paket av klasser.

– SSK har genom åren haft en enorm betydelse för återväxten inom banracingen, säger Anders Conradzon ansvarig för Performance Automotive AB som driver V8 Thunder Cars. Vi vill försöka göra något för att stötta SSK i deras arbete med Renault Junior Cup som är en utpräglad juniorklass.

SSK mönstrar varje år ett hyggligt stort startfält till Renault Junior Cup.

Genom åren har V8 Thunder Cars haft ett antal förare som har tagit sina första steg inom banracingen i just Renault Junior Cup. Av nya och tidigare deltagare i Renault Junior Cup  som har kört, eller ska köra V8 Thunder Cars i år märks namn som den regereande juniormästaren Linus Holgersson, Filip Sandström, Julia Eliasson, Kristoffer Norling, Eric Nilsson och Isac Aronsson.

Kristoffer Norling som körde V8 Thunder Cars 2022 är en av flera förare som har kört i Renault Junior Cup.

– Det visar vilken bra klass Renault Junior Cup är för den som vill lära sig och komma vidare i racingkarriären, säger Anders Conradzon. Det är viktigt att de unga som kör i Renault Junior Cup har något att se upp till, att de har ett mål, och vi är gärna det målet – eller en språngbräda till andra klasser vidare ut racingvärlden.

Linus Holgersson, regerande juniormästare, tävlade med framgång i Renault Junior Cup.

Samarbetet innebär att deltagarna i Renault Junior Cup får komma på besök under Västkustloppet i Falkenberg den 12-14 juli och hälsa på i depån hos V8 Thunder Cars. Där kommer de att få en genomgång av V8 Thunder Cars, av bland annat Linus Holgersson som kan berätta om hur man tar sig in i klassen från Renault Junior Cup.

Från STCC till V8 Thunder Cars – för Isac Aronsson fungerade Renault Junior Cup som en språngbräda till större uppgifter.

– Det är en möjlighet för våra deltagare att få insikt i hur en klass som V8 Thunder Cars fungerar, säger Anders Dahlgren, ordförande för SSK och ansvarig för Renault Junior Cup. Steget upp till V8 Thunder Cars är överkomligt om man kan få lite hjälp på vägen och ett första steg är att etablera kontakter inom klassen.

Renault Junor Cup igår – V8 Thunder Cars idag. Julia Eliasson är nu inne på sin andra fulla säsong i V8 Thunder Cars.

De tre första pristagarna i Renault Junior Cup får också biljetter till V8 Thunder Cars-finalen och på Mantorp Park den 20-21 september.

– Det kommer att bli en trevlig upplevelse för våra deltagare i Renault Junior Cup och vi hoppas på att det här samarbetet kommer att ge mersmak och inspiration för framtiden, avslutar Anders Dahlgren.
 
Alla bilder: Racefoto.se