Tuffa fajter väntar i Västkustloppet

I helgen avgörs Västkustloppet i Falkenberg. V8 Thunder Cars kommer med ett fullspäckat startfält på 21 bilar och det kommer att bli trångt in i första böj efter start. Det är många förare som kandiderar till segrarna i de tre heat som ska köras. Riksmästerskapet toppas av Christoffer Bergström, Team Pampas före den regerande mästaren Andreas Nilsson och Tommie Eliasson. Men bakom dem finns det ett helt koppel med förare som jagar, alla sugna på att ta sin första seger för säsongen.

1. Christoffer Bergström, Team Pampas
101 poäng
3 segrar, 1 andraplats

Mästerskapstabellen toppas av Christoffer Bergström. Med tre segrar i bagaget är han något av en favorit inför helgens tävlingar och Christoffer brukar vara snabb i Falkenberg. Med undantag för sjundeplatsen i det andra heatet i Gelleråsloppet har Christoffer så här långt varit som sämst tvåa och han har hela 22 poäng marginal till tvåan i tabellen, Andreas Nilsson.


2. Andreas Nilsson, Racebil.se
79 poäng
2 andraplatser, 1 tredjeplats

Den regerande mästaren Andreas Nilsson har inte riktigt haft stolpe in den här säsongen. I säsongspremiären gick inte motorn på alla cylindrar och på Gelleråsen hade Andreas svårt att komma överens med kopplingen och tappade placeringar i starterna. Trots det bärgade Andreas tre pallplatser och ligger tvåa i tabellen trots att han saknar en seger i år.


3. Tommie Eliasson, Team Brorsson
67 poäng
2 segrar, 1 tredjeplats

Tommie Eliasson har varvat kanonresultat med bottennapp den här säsongen men varje gång han har tagit sig i mål har han stått på pallen. Två gånger allra högst upp och trea, senast på Gelleråsen. Men oturen kan inte hålla i sig hur länge som helst. Västkustloppet är en bra möjlighet för Tommie att samla poäng i jakten på Bergström och han har visat att han har farten för att vinna.


4. Stein Frederic Akre, Team Trysil
61 poäng
2 andraplatser, 1 tredjeplats

Hade mästerskapet avgjorts på Falkenbergs Motorbana hade Stein Frederic Akre varit mästare för länge sedan. På hans sjutton senaste starter i Falkenberg har han tagit fyra segrar och elva pallplatser och det hade kunnat bli mer om han inte tappat ledningen på grund av tekniska problem vid två tillfällen. I våras var satte Stein Frederic den snabbaste tiden någonsin, 44,789, över ett varv med en V8 Thunder Cars-bil på det officiella testet på Falkenbergs Motorbana. Att sätta sina sparade slantar på Stein Frederic i helgen kan vara bättre än en pensionsförsäkring.


5. Conny Brorsson, Team Brorsson
41 poäng
1 tredjeplats

Femma i tabellen är Conny Brorsson. Efter en riktigt bra start på säsongen med en tredje- och en femteplats i premiären gick det sämre på Gelleråsen. Conny hittade inte riktigt farten och blev som bäst sexa i ett av de tre heaten. I Falkenberg brukar det gå fort för Conny och han är alltid en kandidat till pallplats. Och det kan behövas om han inte ska förlora kontakten med topp fem i tabellen.


6. Charbel Jomha, Nyman Racing
36 poäng

Charbel Jomha är så här långt årets rookie. Den 35-årige bilhandlaren från Södertälje har slagit racingsverige med häpnad så här långt. Charbels sjätteplats i tabellen motsvarar inte riktigt den fart han har visat och bli inte förvånad om han står på pallen vid minst ett tillfälle den här helgen.


7. Jonathan Engström, Engström Motorsport
27 poäng
1 tredjeplats

Jonathan Engström är inte långt ifrån Charbel Jomha i kampen om rookieutmärkelsen. Även här hade poängen kunnat vara betydligt fler och det är bara en tidsfråga innan Jonathan står på pallen igen. Den första pallplatsen tog han på Gelleråsen när han blev trea i det första heatet.


8. Isac Aronsson, Isac Racing
23 poäng

Efter en strulig debut i V8 Thunder Cars på Scandinavian Raceway tog Isac Aronsson ett rejält skutt uppåt i tabellen på Gelleråsen. En fjärde- och femteplats skvallrar om kapaciteten och får den före detta STCC-föraren ännu mer ordning på maskineriet så kan det bli utdelning igen.


9. Dennis Strandberg, Snake Pit Garage

16 poäng

På niondeplatsen i tabellen återfinns Dennis Strandberg. Den tvåfaldige mästaren har haft en säsongsinledning där oturen har grinat honom i ansiktet. Sämre poängmässig utdelning i förhållande till startpositioner får man leta efter. Det hade inte kunnat gå sämre och det var verkligen inte föraren som var problemet. Efter en fjärdeplats som bäst i det sista heatet på Gelleråsen, där Dennis heroiskt haltade i mål som fyra med en kraftigt stukad bil valde han att kasta in handduken för säsongen, möjligheten att utmana om en tredje titel är i praktiken borta – men han siktar på att komma tillbaka nästa år, bättre förberedd och med förnyad motivation.


10. Linus Holgersson, LPH Motorsport
16 poäng

Den regerande juniormästaren Linus Holgersson har fått slita hårt för att försvara sin titel. Det har blivit fyra poänggivande placeringar i Riksmästerskapet med en sjätteplats som bäst från Gelleråsen – inte helt oävet med tanke på nivån i mästerskapet, men Linus vill mer och i helgen har han chansen att utmana Jonathan Engström som toppar juniortabellen.


Hård konkurrens under topp tio

 

Per-Olof Selerup på väg mot poäng på Gelleråsen Arena.

Robert Möller och Per-Olof Selerup, som även kör i Super Star, knackar på dörren till topp tio i Riksmästerskapet. De tar båda poäng i RM med regelbundenhet och de har alla chanser att öka på sina poängskördar i Västkustloppet. Detsamma gäller Anders Gustavson, fjolårets mästare i Super Star som stod över Gelleråsloppet på inrådan av läkare, och nu är tillbaka. Anders har fart nog att slå sig in bland topp sex och kommer säkert att krydda tillställningen med ett par bra körningar. Dessutom har han med sig teamkollegan Johan Blomberg som inte är helt oäven bakom ratten.

Anders Gustavson är tillbaka och han har pallen i sikte!

Den uppmärksamme noterar att Mathias Hansen inte ställde upp i Gelleråsloppet. Norrmannen kom aldrig till start men jobbar på en fortsättning i serien. Tillsvidare finns han med i depån för att hjälpa fram Stein Frederic Akre. Synd, med tanke på att Mathias inledde säsongen bra med en sjätte- och sjundeplats i Anderstorp. I fjol tog han också sin första V8 Thunder Cars-seger på ett övertygande sätt i Falkenberg. Dennis Jurlestam, som är god för placeringar runt topp tio när allt stämmer kommer tillbaka efter att ha stått över Gelleråsloppet. Dennis valde att vila nacken efter en trafikolycka.

Kotknackaren har rätat ut halskotpelaren på Dennis Jurlestam – nu blir det åka av igen!

Noterbart är också att två nya namn återfinns på startlinjen, båda med ambition att satsa vidare på V8 Thunder Cars 2025. Dessa två förare presenteras under veckan som kommer.

Med 21 bilar på startlinjen visar V8 Thunder Cars styrka som klass och intresset för att delta fortsätter att öka med nya förfrågningar i stort sett varje vecka – missa inte racingfesten på Falkenbergs Motorbana i helgen – biljetter till Västkustloppet kan köpas här! Det är ett späckat program som Västkustloppet bjuder publiken på. Förutom V8 Thunder Cars består programmet av Ginetta GT5 Challenge, Radical, Legends Cup, Formula Nordic, Aquila och hela SSK-paketet med klasser.

Packa in familj och vänner i bilen, ta med något att sitta på, och gör en heldag på motorbanan. Restaurang och café finns på området. Parkering sker på omkringliggande åkrar, p-avgift kan betalas med swish eller kontanter. Fri entré för dig som är 15 år eller yngre.