Tuff utmaning väntar Andreas Nilsson när startfältet 2024 presenteras

Startfältet i V8 Thunder Cars 2024 ser ut att få en starkare topp än på många år. Den regerande dubble riksmästaren Andreas Nilsson kommer att få jobba hårt för att försvara titeln. Bland namnen på listan för 2024 som presenteras nedan finns bland annat Christoffer Bergström som efter att ha gjort inhopp i serien under de senaste åren kör full säsong nästa år.

Christoffer Bergström har tagit stora steg i utvecklingen som racerförare. Med två V8 Thunder Cars-segrar och sex säsonger i Porsche Carrera Cup Scandinavia i ryggsäcken är han redo att utmana om mästerskapssegern i V8 Thunder Cars.

Christoffer körde tre tävlingar 2023 och stod på pallen tre av fem heat med segern i det första heatet på Mantorp Park som bästa resultat. Team Brorsson kommer till start med samma uppställning som i år, Conny Brorsson och Tommie Eliasson fortsätter att utmana. Två av namnen på listan kommer att presenteras inom kort, ett av dem kommer garanterat att vara med och slåss om slutsegern, något han har gjort tidigare. Det andra namnet, en förare som tidigare har visat att han också hänger med i svängarna, lovar att bjuda på en intressant överraskning när satsningen är klar att presenteras.

Conny Brorsson och Tommie Eliasson flyttade båda fram sina positioner under 2023. De tog två segrar vardera och tar det ett steg till i utvecklingen till 2024 så kan det räcka långt. Riktigt långt.

Spännande start gör också snabbe Micke Nyman som kommer att dela bil under säsongen med Charbel Jomha. Micke har kört V8 Thunder Cars tidigare, 2019, men har sedan dess koncentrerat sig på att driva sitt eget team i Legends Cup där bland annat Charbel har ingått.

Senast Micke Nyman körde V8 Thunder Cars var 2019 då han slutade fyra totalt. Det blir inte full säsong för Micke 2024 då han delar styrning med Charbel Jomha men räkna med att han kommer att bli giftig de gånger han sitter bakom ratten.

Regerande juniormästaren Linus Holgersson är anmäld med högt ställda ambitioner. Likaså fortsätter junioren Julia Eliasson efter sin debutsäsong i V8TC Young Driver Programme. Arton bilar är anmälda så här långt, men fler väntas in innan det är dags att stänga igen anmälan inför 2024.

Linus Holgersson fick göra ett antal segerintervjuer under 2023 – hur många kommer det att bli 2024?

 

Anmälda deltagare V8 Thunder Cars 2024

Johan Sommevie, Sommevie Engineering
Anders Gustavson, Gustavson Bil Motorsport
Håkan Sjöman, Racebil.se
Conny Brorsson, Team Brorsson
Julia Eliasson, Team Julia Eliasson
Tommie Eliasson, Team Brorsson
Ronny Olsson, T4F Racing
Andreas Nilsson, Racebil.se
Robert Möller, Starcross
Micke Nyman/Charbel Jomha
Linus Holgersson, LPH Motorsport
Per-Olof Selerup, PSP Racing
Dennis Jurlestam, Jurlestam Motorsport
Christoffer Bergström, Team Pampas
Tommie Aker (tre tävlingar, kan bli fler)
Gustav Berggren, TBA
TBA (anmäld, presenteras inom kort)
Johan Blomberg (tre tävlingar, kan bli fler), Gustavson Bil Motorsport