Tuff kamp väntar i Super Star

Super Star-mästerskapet, som ingår i V8 Thunder Cars, är ett mästerskap i mästerskapet för förare 40 år och uppåt men det betyder inte att det är några gamlingar som hasar runt med rullator runt banan, tvärtom – det är förare som har kapacitet att utmana även om riksmästerskapstiteln. I helgen, den 3-4 maj, är det premiär på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

 

Anders Gustavson inledde sin debutsäsong i V8 Thunder Cars med seger i Super Star i Anderstorp. Mästerskapstiteln var redan klar före finalen på Mantorp och det var tur det – Anders tvingades tyvärr avstå deltagande i Grande Finale.

Anders Gustavson, fjolårsmästaren i Super Star, kommer att ha något att bita i om han ska försvara titeln. Conny Brorsson, som ju slutade fyra i fjolårets riksmästerskap efter att bland annat ha tagit två segrar på Ring Knutstorp, och Christoffer Bergström – som inledde sin racingkarriär i V8 Thunder Cars och nu är tillbaka för full säsong är två förare som definitivt kommer att utmana om Super Star-titeln – och kanske även Riksmästerskapstiteln, så snabba är de.

När Christoffer Bergström är förmodligen Sveriges gladaste racerförare när det går bra!
Conny Brorsson tog en dubbelseger totalt på Ring Knutstorp i fjol. Det skvallrar lite om kapaciteten för att vinna Super Star.

Bakom de tre titelkandidaterna lurar Robert Möller och Per-Olof Selerup. Robert har tagit stora kliv i utvecklingen för varje år som har gått och fartmässigt hör han numer till topp tio i riksmästerskapet men han behöver sätta ihop en hel säsong också. Per-Olof Selerup ligger någon tiondel bakom Robert men även han har utvecklats under de två säsonger han har kört i klassen. Nu väntar hans tredje säsong och med en liten fartökning kan det räcka långt. Per-Olof har en viss förmåga att krångla sig i mål på bra placeringar och i Super Star är det jämnhet som ger resultat.

Gamla roadracingförare är av hårt virke. Per-Olof Selerup är inget undantag. Nu jäklar ska det åkas under säsongen.
Robert kör så fort att han borde räknas om en junior, anser Julia Eliasson.

Ronny Olsson ska inte glömmas bort. I fjol hade han en hel del otur med bilen och halkade efter i Super Star-tabellen men när allt fungerar, och Ronny har biffat upp teamet med personal i år, så har han förutsättningar att utmana både Robert och Per-Olof om poängen.

Johan Blomberg, teamkompis med Anders Gustavson, blandade pallplatser i Super Star, fyra stycken, med avåkningar under sin debutsäsong i fjol. Det är i nuläget oklart exakt hur många tävlingar Johan kör i år men räkna med att han är med och knackar på dörren till en pallplats i Super Star när han väl är med. När Johan håller sig på asfalten, då går det som regel undan.

Johan Blomberg är den typ av förare som testar gränserna ovanifrån, som Jacques Villenueve. Åker man av tar man ned farten tills man är kvar på asfalten.

Håkan Sjöman avslutade fjolårssäsongen i Super Star med en pallplats i Grande Finale på Mantorp Park och kör som regel med en imponerande stabilitet. Ibland blixtrar han till med riktigt bra fart också och då får konkurrenterna i Super Star se upp i backspeglarna.

Håkan Sjöman blev utnämnd till Årets Sjöman på fjolårets finalfest – den gode norrtäljebon tackade och tog emot. I år gör han sin tredje säsong i V8 Thunder Cars och går det riktigt bra lär han stå på Super Star-pallen vid ett eller annat tillfälle.

 

Johan Sommevie är tillbaka på banan igen. Johan skulle ha kört full säsong i fjol men åkte på en riktigt tung variant av covid och tvingades stå över. 2022 gjorde han sin debutsäsong och gjorde mycket stora framsteg under säsongen. Från att ha varit ett rundningsmärke gick han till att köra som en riktig racerförare. I år gäller det att hitta tillbaka till racingen igen och Johan kommer att hänga med, lita på det.

Johan Sommevie tillsammans med bäste kompisen Muamer Mujezinović – ett riktigt radarpar som bjuder på depåns gladaste depåtält.

Årets Super Star-mästerskap kommer att bli spännande att följa. Toppen i Super Star hör även till toppen i riksmästerskapet vilket gör att prestigen ökar för övriga deltagare. Att ta en pallplats i årets Super Star-mästerskap kommer att vara en fjäder i hatten.

Följ tävlingarna på plats eller från vår race-sida, V8 Thunder Cars | The Race is On! Där har du alla länkar till live-streaming av race och tv-soffa, tidtagning, resultat och ställning.