Team Trysil utmanar i V8 Thunder Cars 2024

Ett redan mycket starkt startfält blev plötsligt ännu starkare när Team Trysil, med fjolårstrean Stein Frederic Akre och femman Mathias Hansen, igår meddelade att de kommer till start. Det är två laddade norska förare som kommer till start för att utmanma de sedan tidigare klara tjugo konkurrenterna.

– Det är fantastiskt att vi har ett så stort startfält, säger Stein Frederic. Det blir roligare både ute på banan och i depån. Vi ska försöka utmana men det är säkert tio förare som kan vinna i år.

Stein Frederic tätt jagad av Mathias på finalen i Mantorp i fjol.

Med tolv segrar på 107 starter i V8 Thunder Cars, en andraplats och tre tredjeplatser i mästerskapet är Stein Frederic sugen på att ta det sista klivet upp på mästerskapspallen.

– Vi har haft lite otur de senaste säsongerna med ett motorras 2022 som gav upp och kraschen i fjol på Gelleråsen där vi nollade i två race. Om vi kan ta oss i mål i varje race i år, då kan det räcka ända fram.

Mathias tog sin första V8 Thunder Cars-seger i överlägsen stil. Vare sig den blivande mästerskapssegraren Andreas Nilsson, Tommie Eliasson eller Stein Frederic Akre kunde utmana honom.

Mathias Hansen blev i fjol utnämnd till Most Improved Driver efter att ha tagit ett stort steg i utvecklingen från debutåret 2022. Bland annat tog han sin första seger i Falkenberg på ett mycket övertygande sätt. Med fortsatt stigande formkurva kan Mathias bli ett namn att räkna med.

– Jag har fått mer körtid sedan debutåret och det är förklaringen till att det har gått så bra, säger Mathias. Målet för i år är att starta i Q2 i varje race, sedan får vi se hur långt det räcker.

Ett glatt Team Trysil kunde fira tillsammans efter dubbelsegern i Västkustloppet.

Redan i helgen, på lördag, kastar sig de båda norrmännen ut i hetluften när det är dags för V8 Thunder Cars officiella test på Falkenbergs Motorbana. Premiären körs i Anderstorp den 3-4 maj.