Super Star-final med spännande inhopp

Anders Gustavson är svårstoppad i Super Star-klassen och han har kapacitet att klättra i RM-tabellen.

I Super Star säkrade Anders Gustavson segern redan på Ring Knutstorp, vilket var tur eftersom han tyvärr fick han med kort varsel avboka deltagande i Grande Finale. I hans frånvaro återstår att fördela de övriga medaljerna och Robert Möller får förmodligen jobba hårdare på att förlora andraplatsen än vad Per-Olof Selerup kan göra för att komma ifatt.

Anders Gustavson får följa finalen vid sidan av som redan klar Super Star-mästare efter en säsong där han stadigt har närmat sig toppen totalt!

Robert Möller har i nuläget 163 poäng och ett försprång på 43 poäng till Per-Olof Selerup, som hade en mardrömshelg på Ring Knutstorp. I det första heatet snurrade han efter närkontakt med Johan Blomberg och i det andra körde han hårt in i muren – de två dubbelnollorna kostade Per-Olof med största sannolikhet en chans på andraplatsen.

 

Robert Möller har i sina bästa stunder kapacitet för att utmana om platserna i topp fem – och Mantorp Park är den bana han är som snabbast på.

 

Christoffer Bergström i sina karaktäristiska färger – en syn ingen vill se i backspegeln, han är alltid närmre än vad han ser ut att vara.

Christoffer Bergström kommer inte att göra uppgiften enklare för Per-Olof. Christoffer spelar i lite av en annan liga och kommer han i mål ska det mycket till om han inte gör det som segrare i Super Star. Christoffer kan avancera i tabellen men mer än 125 poäng kan han inte få och det krävs närmast ett nytt Ring Knutstorp för Per-Olof om han ska kunna utmana om tredjeplatsen.

Det blev en hård murkänning för Per-Olof Selerup på Ring Knutstorp men bilen är reparerad och klar för start i Grande Finale på Mantorp Park.

Den enda förare som har en realistisk möjlighet att utmana Per-Olof Selerup om tredjeplatsen är Håkan Sjöman. Håkan ligger tjugo poäng bakom Per-Olof och det kommer att krävas två riktigt bra race för att Håkan ska lyckas. Håkan har haft en stigande formkurva och gjorded sina två bästa race för säsongen senast på Ring Knutstorp.

Håkan Sjöman blixtrade till och utnämndes till Driver of the Race Heat 1.

Ronny Olsson ligger i lite av ett vakuum i tabellen med sina 78 poäng. Han kommer med största sannolikhet att passera Johan Blomberg (som också tvingades stå över som en följd av Anders Gustavsons frånvaro) som ligger en ynka pinne framför på en femteplats. Samtidigt ska det mycket till om Ronny ska hålla Christoffer Bergström bakom sig.

Ronny Olsson kämpar på och siktar på sin första pallplats i Super Star för säsongen i Grande Finale på Mantorp Park.

Startfältet i Super Star innehåller också två inhoppare. Conny Strandberg, pappa till tvåfaldige V8TC-mästaren Dennis Strandberg, ställer upp till start. I fjol körde han fyra av åtta tävlingar och tog en seger och en pallplats. Räkna med att Conny är en pallkandidat i helgen. Tobbe Söderberg gör ett välkommet inhopp igen. Tobbe körde premiären i Falkenberg för tre säsonger sedan och imponerade och senast han var med var 2021 då han körde årets näst sista deltävling på Mantorp Park och slutade på en stark femteplats totalt, en andraplats i Super Star.