Starkt kval av Team Trysil i V8TC-premiär

Det norska Team Trysil anmälde sig sent till årets V8 Thunder Cars-mästerskap men teamets båda förare, Stein Frederic Akre och Mathias Hansen var långt ifrån senfärdiga ute på banan när det väl var dags att köra på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Stein Frederic, som slutade tvåa i fjolårets mästerskap, kvalade in som trea bakom regerande mästaren Andreas Nilsson och Conny Brorsson. Mathias, som gjorde sin första hela säsong i klassen i fjol överraskade med att bli femma.

– Det gick skapligt, det var första turen med bilen för i år, jag får vara nöjd med det, säger Stein Frederic som lämnade ett snöigt Trysil i Norge för sommarvärmen i Anderstorp.

– Jag ska göra allt jag kan för att ge de andra en match men de får nog passa sig för Mathias, han blev ju femma. Superbra!

Mathias Hansen överraskade konkurrenterna med att göra ett riktigt starkt kval – femma i både Q1 och Q2!

Mathias Hansen har med sig erfarenheten från fjolårets säsong och det såg ut att ge resultat. Femma i kvalet är hans bästa kvalinsats så här långt i V8 Thunder Cars-karriären och Mathias hoppas på en högre resultatnivå i år.

– Jag siktar på lite högre placeringar i år och det skulle vara kul med lite fler pallplatser, säger Mathias som körde till sig tredjeplats, just i Anderstorp i fjol.

Ifjol dröjde det till halva säsongen innan Mathias började köra på Öhlins nya stötdämpare som infördes i reglementet.

– Jag körde inte många race med de nya dämparna och det börjar fungera bättre, säger Mathias.

Stein Frederic Akre och Mathias Hansen.

Morgondagens två V8 Thunder Cars-heat i Anderstorp körs klockan 12.20 och 16.35.

Kvalresultat!