Säsongspremiär för V8 Thunder Cars på Scandinavian Raceway

I helgen är det säsongspremiär för V8 Thunder Cars och precis som de två senaste säsongerna sker det på den klassiska F1-banan i Anderstorp. I år bjuder V8 Thunder Cars på sitt starkaste startfält på många år.

Dennis Strandberg fick äran att lämna över vandringstrofén till Andreas Nilsson i Anderstorp 2022. Dennis körde STCC under året och kunde inte försvara sin titel från året innan.

Två dubbla V8 Thunder Cars-mästare står på startlinjen, den regerande mästaren Andreas Nilsson och Dennis Strandberg som tog hem titeln 2020 och 2021 – för första gången möts de som mästare och en av dem kan bli den förste att ta tre titlar i klassen sedan det nuvarande reglementet infördes.

Två snabba norrmän, Stein Frederic Akre och Mathias Hansen, kommer att göra sitt bästa för att sätta svenskarna på plats.

Men de lär inte bli ensamma om att vilja ta hem titeln. Från Norge utmanas de av Stein Frederik Akre, som har blivit tvåa två gånger i mästerskapet och trea en gång, och hans teamkamrat Mathias Hansen. Båda är ruskigt snabba!

Conny Brorsson och Tommie Eliasson bjuder på skånskt gemyt i depån – och tuffa tag ute på banan!

Från Skåne, Kristianstad och Billeberga, kommer Team Brorsson med Conny Brorsson och Tommie Eliasson – båda har vunnit race tidigare och har haft en stigande formkurva. Tommie blev tvåa i fjol men om han hade gjort en lika bra första halva av säsongen som han avslutade den andra hade han kunnat stå överst på pallen. Detsamma gäller för Conny Brorsson som tog två segrar på hemmabanan Ring Knutstorp efter en strulig inledning på säsongen.

Senast Christoffer Bergström körde V8 Thunder Cars tog han hem segern. Det var ledning från start till mål i Grande Finale på Mantorp Park.

Och som inte det räckte till med utmanare… Vad sägs om Christoffer Bergström? Christoffer kommer tillbaka till V8 Thunder Cars efter fem säsonger i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Christoffer har växt enormt som racerförare sedan sin debut i V8 Thunder Cars 2015. Sedan Christoffer lämnade V8TC 2019 har han gjort gästspelat någon gång varje år och i fjol körde han fem heat där han tog en seger och två pallplatser och en fjärdeplats. Christoffer är en utmanare om titeln, var så säkra!

Varför skulle inte Anders Gustavson kunna utmana i år? Här finns både fart och erfarenhet för att knipa pallplatser i Riksmästerskapet.

Det gömmer sig flera deltagare i startfältet som mycket väl kan komma att utmana i toppen, Linus Holgersson vill gärna ta ett steg till i utvecklingen, Anders Gustavson har fart att stå på pallen, och det finns också flera spännande debutanter i klassen som ska visa vad de går för. Charbel Jomha från Södertälje, skulle ha delat bilen med Micke Nyman men senaste budet är att han kör full säsong, har ryktats vara väldigt snabb på tester i Karlskoga. Jonathan Engström och Isac Aronsson är två juniorer som har mycket höga ambitioner och de kan mycket väl bjuda de etablerade förarna på en rejäl överraskning.

På fredag drar V8 Thunder Cars igång med test och kval och på lördag kan du följa V8 Thunder Cars på http://v8thundercars.com/the-race-is-on

Där hittar du allt du behöver för att hänga med under våra tävlingshelger, live-streaming, live-tidtagning, resultat, ställning, V8 Thunder Cars tv-soffa där Perra Johansson intervjuar intressanta gäster.