Roll-out för V8 Thunder Cars

På lördag, den 29 april, får den regerande mästaren Andreas Nilsson en första indikation på hur konkurrenterna kommer att stå sig i årets V8 Thunder Cars-säsong. Då rullar nämligen årets startfält ut på Gelleråsen för ett heldagstest. Sexton deltagare är på plats och Andreas tror att det kommer att bli hårt motstånd i år.

– Conny Brorsson och Tommie Eliasson blir farliga om de är bättre förberedda än i fjol, säger den regerande mästaren som även varnar för att fjolårets debuterande juniorer kan bli farliga.

I fjol säkrade Andreas Nilsson titeln redan före finalen på Mantorp Park där han firade mästerskapssegern med en guldlackad bil – får vi se den igen?

Team Brorsson, med Conny Brorsson och Tommie Eliasson, har kapaciteten och är i nuläget kanske de främsta utmanarna om titeln tillsammans med Andreas Nilsson. Fjolårsäsongen stördes av tekniska problem och både Conny och Tommie halkade efter i ett tidigt skede av mästerskapet. Med en bättre öppning av årets säsong kan de definitivt vara med och sätta press toppen av mästerskapstabellen.

Tommie Eliasson och Conny Brorsson har varsin oplockad gås från ett problemfyllt fjolår att ta hand om – Skåne-duon har kapacitet att blanda sig i titelfajten.

Anders Gustavsson som i år tar steget fullt ut till V8TC efter att ha varit hemmahörande i SSK-serien. Anders deltog i fjolårsfinalen och visade direkt att han är en toppförare genom att bli femma i sitt första framträdande någonsin i serien. Visserligen på testet, han fick tekniska problem och kunde inte vara med i kvalet, men han visade i de båda heaten prov på både fart och raceförmåga genom två fina uppkörningar genom fältet. Anders kommer till start tillsammans med kompisen Johan Blomberg. Vad Blomberg går för lär vi få se på lördag men ryktet säger att han har farten i sig.

– Av det lilla jag har sett av Anders så är han väldigt duktig, säger Andreas som kommer att hålla uppsikt i backspegeln efter den snabbe norrköpingschauffören.
En av depåns gladaste filurer är Dennis Jurlestam. Ifjol blev det två starter och han gjorde det bra. I årets näst sista deltävling, i Anderstorp, slutade han på poängplats i samtliga tre heat. Imponerande! Han är redan en man för topp-tio men det ska inte uteslutas att det finns kapacitet för ännu mer.

Nicke Svensson satsar på att inte bara försvara juniortiteln, i år ska han upp på medaljplats i Riksmästerskapet!

På juniorsidan är Nicke Svensson tillbaka för att inte bara försvara juniortiteln, som han tog i fjol efter en hård strid med Kristoffer Norling, utan han siktar även på en framskjuten placering i riksmästerskapet. Nicke blev totalfyra i fjol och kan, tillsammans med jämnsnabba Filip Engdahl och Linus Holgersson, utmana på allvar i guldstriden. Ny junior för i år är Julia Eliasson och hon har en tuff uppgift om hon ska matcha de övriga juniorerna då de har ett års mer erfarenhet i bagaget, men köra kan hon och i juniormästerskapet är det inte bara farten som är den avgörande faktorn, att köra klokt kan inbringa många nyttiga poäng. Kan Julia samla poäng i början av säsongen och sedan hitta farten vartefter säsongen går så är hon en medaljkandidat i juniormästerskapet. Av juniorerna står Linus Holgersson över testet på Gelleråsen. Det är rehabilitation som gäller efter en operation i armen.

– Det första året är alltid det första året och juniorerna kommer alla att ta ett steg till i utvecklingen, säger Andreas. De var snabba redan i fjol och kommer inte att vara långsammare i år.

Per-Olof Selerup
Per-Olof Selerup visade sig vara snabb även på fyra hjul. Den före detta roadracingåkaren har satsat hårt över vintern och siktar på att flytta fram sina positioner rejält.

På seniorsidan, det vill säga de som kör i Super Star-mästerskapet, är det främst Per-Olof Selerup som publiken bör hålla ögonen på. Per-Olof satsar ordentligt i år och talar ryktena sanning kan han bli något av säsongens utropstecken. Redan i fjol visade den före detta roadracingföraren att han kan vara rejält snabb genom flera fina kvalresultat. Per-Olof kommer att få hårt motstånd av framför allt Robert Möller. Roberts poängskörd i fjol blev lidande av att han tvingades stå över premiären efter en skada. Efter det visade han bra form och är alltid en kandidat till topp-tio i resultatlistan. Detsamma gäller Ronny Olsson, som kanske kör för den minsta budgeten av alla deltagare. Alltid stabil och snabb. Johan Sommevie och Håkan Sjöman var kanske de två som gjorde de allra största framstegen i sin utveckling som förare under fjolåret. Tar de ett lika stort steg i utvecklingen i år kan de se fram emot en riktigt rolig säsong resultatmässigt. Finländske Harri Salminen kör hel säsong i Sverige i år och det är en seriös satsning Harri gör med sitt team Positione Motorsport som har internationella meriter. Hur långt det kan räcka är svårt att säga på förhand men att tro att Harri med all sin erfarenhet som förare och teamägare kommer att utgöra en faktor i Super Star-klassen, det är nog inte att sticka ut hakan.

Än är det inte för sent för fler deltagare att bli klara till säsongsstarten på Anderstorp den 12-13 maj. Det ryktas om flera namn, varav någon eller några kan ansluta före och under säsongen. Att uppåt tjugo namn står på startlinjen i premiären är inte osannolikt och det är i så fall fler än i fjolårspremiären då femton bilar kom till start.

– Det är kul. Ju fler vi blir desto roligare. Det vore kul om Stein Frederic Akre kommer. Vi hade flera rejäla fighter i fjol, säger Andreas om fjolårstvåan från Trysil i Norge.

Med på testet är även Christoffer Bergström som luftar sin Ford Mustang när inte deltagande i Porsche Carrera Cup Scandinavia pockar på uppmärksamheten. Christoffer brukar utgöra en bra värdemätare för alla deltagare. Snabbheten finns och skulle Christoffer välja att köra full säsong i V8TC framöver är han en titelkandidat.