Per-Olof Selerup är förberedd – ska köra snabbare

Det var i fjol som den före detta roadracingåkaren Per-Olof Selerup, 65 år från Mörarp i Skåne, bestämde sig för att börja köra V8 Thunder Cars. Han gjorde det så pass bra att han slutade tvåa i den tuffa Super Star-klassen efter att ha stått på pallen fyra gånger.

– Det var lite vin, ömsom vatten men på det stora hela var det en bra säsong, säger Per-Olof. Jag har inte satt upp några resultatmål, jag ska bara köra snabbare än i fjol och de som jag hade runt om mig då ska jag försöka ha bakom mig så många tävlingar som det bara går.

Per-Olof, eller Pelle som han föredrar att kallas, har förberett sig ordentligt över vintern för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Bilen är i toppskick och Pelle själv bär inte på många extrakilon.

– Det var dåligt med förberedelser till i fjol men till i år har vi fixat mer med bilen, inte bara utvändigt, även motorn är renoverad. Det ökar pressen på mig vilket bara är bra.

Pelles inledning på säsongen blev dock inte som tänkt när kvalet inför premiären på Scandinavian Raceway avgjordes under fredagen.

– Jag tänkte köra några lugna varv, få upp tempen i däcken och sedan ladda på, säger Pelle.

Men Pelle hann aldrig med att ladda på. En konkurrent körde av och kvalet flaggades av – och där stod Pelle med en varvtid som bara räckte till för en fjortonde startposition. Men Pelle har kapacitet för mer och han har möjlighet att köra upp sig till en bra poängplats, både i Super Star, klassen för förare över 40 år, och i totalen, riksmästerskapet.

Lördagens första heat körs klockan 12.20, det andra och avslutande heatet för V8 Thunder Cars premiärhelg körs klockan 16.35.