Vill du också köra V8 Thunder Cars?

Vad kostar det att köra V8 Thunder Cars? Det är en fråga som vi som jobbar med klassen har fått många gånger  och ofta har vi svårt att övertyga den som frågar om att kostnaderna faktiskt inte är högre än vad de verkligen är. Därför har vi gjort den här sidan, för att du som är intresserad ska få en bra överblick över kostnaderna – och se att det verkligen stämmer – förmodligen får du mer racing för pengarna i V8 Thunder Cars än någon annan klass! Skillnaden på en stor och en liten budget är i princip personalkostnader.

V8 Thunder Cars är en enhetsklass PÅ RIKTIGT där du inte kan köpa dig framgång med material. Policyn är att inga fördyrande förändringar/uppdateringar genomförs om det inte är absolut nödvändigt, det vill säga om det är påkallat av säkerhetsskäl eller andra faktorer som ligger utanför vår kontroll. Observera att nedanstående kostnader baseras på att arbeten utförs i egen regi. Alla angivna priser är cirkapriser och moms tillkommer.


Budget

En normal säsongsbudget, inklusive serieavgift (vilket också berättigar till prispengar, rabatter och produkter till ett totalt värde för klassen på cirka 300 000 kr), för den som vill kunna köra på konkurrenskraftiga villkor ligger på mellan 350 000 kr och 500 000 kr beroende på team och upplägg men det går att delta och ha kul utan att vara avhängd för runt 300 000:-.


Bilen

”Den är en riktig racerbil med fantastisk väghållning” är den vanligaste kommentaren från de som testar en V8 Thunder Cars-bil för första gången. Det är inte så konstigt. Rörramschassit byggs av Howe Racing i USA som sedan starten 1971 har byggt 3 750 tävlingsbilar för främst den amerikanska racingmarknaden. Bilar finns att köpa både nytt och begagnat. På den nordiska marknaden finns det gott om begagnade bilar. Performance Automotive, som svarar för import och försäljning av V8 Thunder Cars bilar har järnkoll på de bilar som finns ute på marknaden – kontakta gärna Performance Automotive innan du köper en begagnad bil så att du vet vad du behöver hålla koll på! En begagnad bra V8 Thunder Cars-bil kostar mellan 250 000 kr till 400 000 kr beroende på skick och vad som följer med.


Driftkostnader

Beräknad slitagekostnad för en säsong (sex deltävlingar) ligger i snitt på cirka 60 000 kr. Det inbegriper underhåll av bromsar, växellåda, baxaxel etc.  Endast klassificerade reservdelar används.


Motor renovering/service

Motorn är en 6.2-liters V8:a som levererar 510 hk i originalskick (men stryps till 450 hk för ännu bättre hållbarhet) och byggs av GM:s racingavdelning i USA. Motorerna  är plomberade och all service/renovering utförs av den auktoriserade motorverkstaden Ultra Motors i Södertälje. Tillförlitligheten är mycket hög och flertalet team har kört sina motorer i tre säsonger med enbart oljebyte/filter som service. En komplett renovering inklusive nya kolvar samt arbete kostar endast 41 000 kr.


Avgift för serieanmälan

Serieanmälan kan betalas som helhet eller uppdelat på nio fakturor. Tanken här att man som deltagare ska kunna ta en delfaktura till sin sponsor eller att man bara får en uppdelning av betalningen som är i takt med eventuella intäkter. Så här ser betalningsalternativen ut för 2020:

ALT. 1
110.000:-

ALT. 2
11 000:-/per betalning, fördelas på nio fakturor, där den första fakturan är dubbel, dvs 2 x 11 000 kr.

Moms tillkommer.

 

Följande ingår i serieanmälningsavgiften

– 18 Yokohama-däck för inmärkning

– 600 liter bränsle från Aspen till tävlingshelgen (4X25L)

– 1 testdag..

– Anmälningsavgift till alla sex tävlingar

– TV-produktion (mediapartner presenteras inom kort)

– Personlig Beach-flagga

– Press- och mediatjänster (pressreleaser, foto, hemsida och Facebook)

– Kostnader för egna tekniker och kontrollanter.

– Officiella V8TC-kläder till tekniker/kontrollanter

– Support av reservdelar på alla race samt officiella testdagar. Reservdelslastbil på plats.

– Teknisk support i depån


Prispengar och produkter

Genom V8 Thunder Cars samarbetspartners delas det också ut priser/produktcheckar efter säsongens slut.


Behöver du hjälp

Vi hjälper till med förmedling av bilar, rådgivning och kontakter med andra tävlande som kanske har de resurser du själv saknar, som tält/depåplats, transport etc. Hör av dig, det kostar ingenting! Kontakta oss här.

 

Ladda ned vår folder om V8 Thunder Cars här!