Sveriges häftigaste racing sedan 1975

Mästerskapet

Mästerskapet

V8 Thunder Cars har bjudit publiken på Sveriges häftigaste racing sedan 1975 då serien startade som Super Star Cup. Ett stort startfält på tjugo bilar eller mer, med V8:or på 450 hästkrafter under huven, och ett reglemente som säkerställer att pengarna inte avgör vem som tar hem segern utlovas hårda och täta fajter ute på banan. 

V8 Thunder Cars förenar elit- med gräsrotsracing som ingen annan klass i Sverige. Racingen håller högsta klass samtidigt som depån är öppen och publikvänlig - en kopp kaffe hos favoritföraren är aldrig långt borta. 

2024 kör V8 Thunder Cars fem deltävlingar på Sveriges främsta racerbanor:

3-4 maj Anderstorp*
31/5-2/6 Gelleråsloppet, Karlskoga (tre heat)*
12-14 juli Västkustloppet, Falkenberg (tre heat)
16-17 augusti Kanonloppet, Karlskoga*
20-21 september Grande Finale, Mantorp Park*

*Tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia

Deltagarna tävlar om Riksmästerskapet (totalsegern), Juniormästerskapet (förare upp till 25 år) och Super Star (förare från 40 år och uppåt).

Miljö

V8 Thunder Cars 450 hästkrafter starka motorer drivs med alkylatbensin från Aspen, Aspen +. Bränslet är i stort sett fritt från bensen, toluen, svavel och andra aromater. Klassens däckleverantör Yokohama har under många år legat i framkant för att utveckla en tillverkning av däck så skonsam för miljön som möjligt. Istället för petroleumbaserade mjukgörare i däcken använder de apelsinolja. 

Plattformen

YouTube

Live-streaming på YouTube:

Fem deltävlingar, tolv heat
Total sändningstid c:a sex timmar
Professionell produktion av Almiro AB
Professionell och erfaren kommentator med erfarenhet från CMore, SR mm.

 

 

Exponeringsmöjligheter:

Sponsorskyltar i början och slutet av sändning
Brandning av grafik i sändningen (ex: resultatgrafiken presenteras av sponsor x).
Redaktionell marknadsföring (intervju med sponsor före start etc.)

Facebook

Högt engagemang, många uppdateringar, bilder videos och resultat skapar känsla av närvaro under en racehelg. V8 Thunder Cars har 6300 följare och ett kraftigt genomslag för videos - endast organisk räckvidd. 


 

Ackumulerad räckvidd 2023: 171 000
Ackumulerade interaktioner: 43 000
Visningar video 2023: 70 000 minuter

NYTT 2024 - Live-streamad TV-soffa på Facebook!

30 minuter sändning efter första heatet - nedsnack med förare.

30 minuter sändning före andra heatet - uppsnack med sponsorer och andra spännande personer.

Exponeringsmöjligheter på Facebook:

Brandade bildcollage
Delta i tv-soffa
Sponsorskyltar i videos

Arenan

Det är på banan det händer och det är där publiken får den där riktiga upplevelsen man aldrig kan få framför en skärm. Vi jobbar för att knyta ihop den digitala upplevelsen med den verkliga - vi gör det genom att göra publiken delaktig i prisutdelningar, genom att vi skapar en närvaro på nätet som skapar ett sug efter en verklig upplevelse. 

Driver of the Race

Heatets sponsor väljer ut den förare som har svarat för den bästa prestationen oavsett placering. Föraren presenteras tillsammans med sponsor på Facebook etc, heatets sponsor exponeras på hemsidans resultatsida, i tv-grafik etc.

Prispallsområde

V8 Thunder Cars jobbar för att minska gapet mellan deltagare och publik. Därför har klassen ett eget prispallsområde i depån där publiken kan dela glädjen och besvikelse med sina favoritförare. Prispallsbakgrunden exponerar våra sponsorer och syns på alla bilder från prisutdelningarna. 

Hospitality

Till säsongen 2024 skapar V8 Thunder Cars en ny hospitality i depån, öppen för deltagare, sponsorer och partners - slink in för  en kopp kaffe, titta på när sändningen av tv-soffan produceras och känn att du befinner dig i händelsernas centrum.

Tidning

Tillsammans med förlaget Albinsson & Sjöbergs tidning Bilsport Rally & Racing gör V8 Thunder Cars varje år ett magasin om säsongen som går ut till tidningen Bilsports prenumeranter. Den totala upplagan är cirka 15 000 exemplar. Tidningen delas också ut i depån.

Möjlighet till annonsering och/eller redaktionella annonser finnes!

 

Annonsera

Annonsera i V8 Thunder Cars  magasin - tidningen går ut som bilaga till tidningen Bilsports prenumeranter.

Målgrupp för tidningen Bilsport: Män (86 %), de flesta i åldern 25-55 år, med stort intresse för bilar och teknik. 60 % av läsarna äger två eller fler bilar. 36 % bor i kommuner med över 90 000 invånare och 39 % bor i kommuner med färre än 25.000 invånare. Mer än 60 % av läsarna bor i villa. Förutom bilar och teknik finns ett stort intresse för musik, semester, film och att snickra/måla/bygga.

Hemsida

V8 Thunder Cars hemsida bjuder racingfansen på de senaste nyheterna, resultaten, tabellerna och bilderna - och den erbjuder också flera möjligheter till exponering för sponsorer. 

Statistik

Med 20 000 besökare per år och 50 000 visningar erbjuder V8 Thunder Cars exponering mot de mest inbitna racingfansen. Roterande eller fast exponering av sponsorer på huvudsida och alla undersidor. 

NYTT 2024!

Till säsongen 2024 skapar vi en landningssida där besökarna ute på banan och hemma i soffan har tillgång till all information de behöver under en racehelg - tidsschema, livestreaming, tv-soffa, resultat, tabeller och mycket mer. Landningssidan kommer enkelt att kunna nås via QR-kod.

Kontakta oss!

Performance AutoMotive Scandinavian AB drivs av Anders Conradzon. Företaget har sin bas på Ljungbyheds Motorbana där det också går att testa en V8 Thunder Cars-bil för den som är intresserad. 

Är du intresserad av att vara med? Vi erbjuder allt från färdiga partnerpaket till skräddarsydda samarbeten - vi hittar en lösning som passar ditt företag!

Fyll i formuläret här intill och vi kontaktar dig inom kort!