Norskt i topp på Falkenbergs Motorbana

Arton av tjugotvå deltagare anmälda till årets Riksmästerskap i V8 Thunder Cars anslöt till det officiella testet på Falkenbergs Motorbana i lördags. Anders Gustavson, Johan Blomberg och Dennis Jurlestam hade annat för sig och Jonathan Engström låg hemma i influensa, men i övrigt var det full uppställning och depån var lika välfylld som en racehelg i och med att även Ginetta GT5 Challenge dök upp med att aktningsvärt antal deltagare.

Stein Frederic Akre körde fort, kanske fortare än någon annan i V8 Thunder Cars gjort runt Falkenbergs Motorbana!

Inte helt oväntat var det norrmannen Stein Frederic Akre, Team Trysil, som kunde åka hem med en värdecheck på 5500 kronor efter att ha satt den snabbaste varvtiden på V8 Thunder Cars officiella test som avverkades på Falkenbergs Motorbana i lördags. Stein Frederic var den ende deltagaren som lyckades pressa sig under den magiska 45-sekundersgränsen i det kylslagna vädret. Stein Frederics 44,789 kan vara den snabbaste tid som har satts med en V8 Thunder Cars-bil runt den snabba banan.

Conny Brorsson hade bråttom och slutade tvåa för dagen.

Tvåa blev Conny Brorsson som kämpade sig ned till 45,150 på det sista passet efter att ha kämpat hela dagen med att få ordning på bilen. Den dubble och regerande mästaren, Andreas Nilsson, satte den tredje snabbaste tiden för dagen, 45,206. Andreas hade som vanligt ordning på torpet. Bilen gick som en klocka och Andreas körde på stabila och jämna varvtider hela dagen.

Andreas Nilsson passade på att hjälpa Tommy Aker med ett envist motorproblem mellan varven ute på banan.

Stein Frederic Akres teamkompis, Mathias Hansen, som blev utnämnd till Most Improved Driver i fjol och slutade femma i mästerskapet, visade att han inte har några planer att stanna av i utvecklingen genom att bli fyra på 45,308. Team Trysil hade ordning på materialet och kunde avverka de flesta passen utan dramatik i depån.

Mathias Hansen visade inga tecken på att fjolårsformen sviktar – tvärtom!

 

Den dubble V8 Thunder Cars-mästaren Dennis Strandberg slutade femma på testet.

Den dubble mästaren Dennis Strandberg fick se sig slagen med en ynka tusendels sekund av Mathias Hansen och slutade därmed femma med sina 45,309. Dennis hade lite tekniska problem men helt klart fanns farten när allt fungerade som det skulle.

Det blev många varv bakom ratten för Tommie Eliasson. Farten finns där och han kommer att höra till en av titelutmanarna i år.

Av förhandsfavoriterna körde Tommie Eliasson och Christoffer Bergström in på sjätte respektive sjunde plats. Tommie var snabbast i det andra testpasset och kunde sedan ytterligare förbättra sin tid till 45,385 medan Christoffer var någon tiondel långsammare med 45,494 som bästa tid för dagen. Christoffer körde som vanligt tufft och under ett av passen bjöd han och Conny Brorsson på vad som närmast kunde kallas för en riktig racingduell när de fajtades ute på banan.

Christoffer Bergström kom i sin sedvanliga skrud – orange – och körde sedvanligt hårt!

Robert Möller, som inte längre kan räknas till en av nybörjarna i sporten trots att han började med racing i sen ålder, slutade åtta på 45,873. Tiden lovar gott, frågan är om Robert har varit snabbare någon gång i Falkenberg – enligt alla resultatlistor så är Roberts tid från i lördags hans snabbaste någonsin på banan.

Han knackar på dörren till de riktigt fina placeringarna, den gode Robert Möller.

Snabbast av juniorerna var Linus Holgersson, detta trots en motor som inte riktigt ville gå som den skulle när testet inleddes. Linus tid på 46,028 var dryga två tiondelar snabbare än klassdebuterande junioren Isac Aronssons bästa tid och ytterligare två tiondelar snabbare än Julia Eliasson. Julias tid på 46,458 var hennes snabbaste någonsin på banan – och det visar att hon är på väg att ta ett stort kliv till i utvecklingen.

I juniorfajten visade Linus Holgersson att han tänker försvara titeln från i fjol.

 

Isac Aronsson kände på V8 Thunder Cars på allvar för första gången. Tiderna tyder på att han kommer att bli en tuff utmanare i juniormästerskapet, och kanske högre än så.

 

Julia Eliassons bil är lika snygg som i fjol, och då blev den vald till årets snyggaste bil! Dags för en upprepning i år?

Per-Olof Selerup skakade loss rattrosten med 46,602 som bästa tid som belöning för en stabil testdag med många varv bakom ratten. Per-Olof är inne på sin tredje säsong och har som vanligt höga ambitioner. 

Per-Olof Selerup matade varv och såg till att bygga upp erfarenhetsbanken inför årets säsong.

Nykomlingen Gustav Berggren var den ende tillsammans med Conny Brorsson som satte tider i varje testpass. Gustavs bil behövde sorteras ut ordentligt efter vinterns genomgång och det tog lite tid innan bilen gick som den skulle. 47,167 räckte till trettondeplatsen men det finns mer att ge för Springfield Racing när det är dags för racepremiär.

Indianerna är på krigsstigen – Gustav Berggren hade småproblem med bilen under dagen vilket gjorde att de riktigt snabba tiderna uteblev.

Fältets äldste förare med sina 69 år, Håkan Sjöman, gör i år sin tredje säsong i klassen och han håller en fortsatt stabil nivå i sin körning. Håkan hör kanske inte till de snabbaste men han imponerar ändå med tanke på ålder och ringa erfarenhet.

Håkan Sjöman saknade startnummer men det hindrade inte hans framfart på banan.

Resultatlistan avslutades med Charbel Jomha som tyvärr fick avbryta testet efter första testpasset då ett fäste till växellådan gav vika. Svetsning är nödvändig men Andreas Nilsson som supportar Nyman Racings V8 Thunder Cars-satsning kommer att lyfta i en annan motor till premiären på Anderstorp. Charbels tid på 49,560 är knappast representativ för hans kapacitet. Johan Sommevie var tillbaka på banan igen efter att ha tvingats stå över fjolårssäsongen på grund av en elakartad släng av covid. Johan rullade ut på två av passen och mjukade upp med 51,571, men när bakaxeln rasade försvann möjligheten att förbättra tiden.

Ronny Olsson fick titta på när bränslepumpen inte fungerade.
Tommy Aker åkte långt för att få hjälp med motorn. Förhoppningsvis går det bättre i premiären på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Två riktiga olycksfåglar som inte fick köra ett enda varv under testet. Ronny Olssons bränslepump satte stopp för allt testande och Tommy Aker, som hade åkt hela långa vägen från Norge, hade ett svåridentifierat motorproblem som till slut kunde hittas med hjälp av Andreas Nilsson. En sak är dock klar, Tommy Akers bil kommer att synas på banan med sin klassiska Gulf-färgsättning. Ett snyggt ekipage!

Du hittar alla resultat från testet här: V8 Thunder Cars | Officiellt Test – Falkenbergs Motorbana

Premiären körs på Scandinavian Raceway den 3-4 maj.