Norskt i kvaltopp – igen!

De dominerade Västkustloppet och nu ser de ut att göra det igen när V8 Thunder Cars återvänder till Falkenbergs Motorbana för andra halvlek av säsongen – Team Trysil, med Stein Frederic Akre i spetsen, var snabbast i både Q1 och Q2. Teamkompisen Mathias Hansen blev två och trea.

– Det var på tiden, jag är jättenöjd, säger den fåordige Stein Frederic Akre. Jag körde klart kvalet och var bäst, det är inte mer att säga om det.

Den likaledes fåordige, men glade, Mathias Hansen som tog sin första seger förra gången i Falkenberg då Västkustloppet kördes, kunde inte riktigt förklara varför han och Stein Frederic har hittat sådan enorm fart just i Falkenberg.

– Jag vet inte om vi har gjort något speciellt, vi hittar nya grejer varje tävling vi kör, sade Mathias.

Regerande mästaren och tabellettan Andreas Nilsson körde in som trea och tvåa. Med tanke på

– Vi ära ganska nöjda, vi saknar lite fart i Q1 men i Q2 var vi bara några tiondelar ifrån, säger Andreas Nilsson som ändå tyckte att det var rätt kul med norrmännens framfart.

– Det ska bli spännande i morgon.

Conny Brorsson och Tommie Eliasson blev fyra och femma i de båda kvalsessionerna och kommer att få en tuff uppgift i morgondagens båda heat. Bakom de fem i toppen svarade Robert Möller för sin bästa kvalinsats för säsongen genom att bli sexa i de båda passen. Anders Gustavson, som har varit otursförföljd i kvalsammanhang hade lite stolpe ut genom att bli sjua, åtta hundradels sekund bakom Möller, men Gustavsons racefart har varit fenomenal under säsongen och han har chans att avancera.

Filip Engdahl kvalade in som åtta, bäst bland juniorerna, och när starten går i morgon har han en av seniorerna, Per-Olof Selerup, mellan sig och näst snabbaste junior, Linus Holgersson. Nicke Svensson hade hoppats på lite mer fart efter att ha fått bukt med de katalysatorproblem som stal ett par hästkrafter på Västkustloppet. Nu startar Nicke elva och han får hoppas på att bättre fart i racen kan innebära avancemang.

Johan Blomberg, Julia Eliasson, Håkan Sjöman och Ronny Olsson rundade av startfältet.

Du hittar alla resultat här: http://v8thundercars.com/resultat/resultat-2023/resultat-falkenberg/